Τάνια Μάλετ: Πέθανε το «Bond girl»

Η Βρετανίδα ηθοποιός Τάνια Μάλετ, γνωστή για τον ρόλο της ως «Bond girl» στην ταινία Goldfinger του 1964 («Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου») πέθανε το απόγευμα της Κυριακής σε ηλικία 77 ετών.

Η Μάλετ είχε υποδυθεί, στο πλευρό του Σον Κόνερι, την «Τίλι Μάστερσον» στο φιλμ που για τους φαν του είδους θεωρείται ένα από τα καλύτερα της σειράς.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε ο επίσημος λογαριασμός των ταινιών Τζέιμς Μποντ στο Twitter, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια της ηθοποιού.

 

Η Τάνια είναι πρώτη ξαδέρφη της διάσημης βρετανίδας σταρ Χέλεν Μίρεν, που πρόσφατα δήλωσε ότι ο ιδανικός ρόλος για εκείνη θα ήταν να παίξει τον «κακό» σε μια ταινία του Τζέιμς Μποντ.

Ως «Bond girl», η Μάλετ ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους φαν των ταινιών με πρωταγωνιστή τον Βρετανό πράκτορα. Ο χαρακτήρας που υποδύθηκε, η «Τίλι Μάστερσον» έχει ως κίνητρο στον «Χρυσοδάκτυλο» να εκδικηθεί τον θάνατο της αδερφής της, όμως τελικά σκοτώνεται και η ίδια, καθώς ο 007 (παραδόξως) δεν κατορθώνει να την προστατέψει.

Μετά από την συμμετοχή της στο πετυχημένο φιλμ η Μάλετ πήρε την απόφαση να βάλει στην άκρη το σινεμά και να ασχοληθεί κυρίως με το μόντελινγκ, που της απέφερε περισσότερα κέρδη.