Tελεσίγραφο του Π. Τατούλη στους «κομματικούς» συμβούλους της παράταξής του

Αυστηρή προειδοποίηση με αποδέκτες τα μέλη της παράταξής του απηύθυνε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. «Ο καθένας πρέπει να κοιτάζεται στον καθρέφτη του, να είναι πάρα πολύ προσεκτικός και να είναι δεσμευμένος μόνο από το θεσμικό του ρόλο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης «στριμώχνοντας» όσους ακολουθούν κομματικές γραμμές.

 

 

Αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις της παράταξής του έστειλε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Καλαμάτα. Όπως ήταν φυσικό ο κ. Τατούλης ερωτήθηκε για την κριτική που του έχει ασκηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και αλλά και από μέλη της παράταξής του σχετικά με τη στάση του έναντι του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου.

 

 

Ο κ. Τατούλης απαντώντας στο συγκεκριμένο ερώτημα τόνισε ότι η παράταξή του είναι δεσμευμένη απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου και προσέθεσε ότι κάθε στέλεχος της «Νέας Πελοποννήσου» θα πρέπει να είναι δεσμευμένο απέναντι στο θεσμικό του ρόλο και μόνο. Σημειώνεται ότι ο κ. Τατούλης έθεσε και πάλι το ζήτημα της ανεξαρτησίας του συνδυασμού του τονίζοντας ότι το 2014 η παράταξή του εμπλουτίστηκε με νέα στελέχη, τα οποία όμως αποδέχτηκαν μια απαράβατη αρχή: τη διακήρυξη ανεξαρτησίας του 2010.

 

«Είμαστε αυτοδιοικητική παράταξη που δεν λογαριάζει πιέσεις και εκβιασμούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης κάνοντας ακόμα πιο σαφές το μήνυμά του σε όσους επιχείρησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα να «παγιδεύσουν» την παράταξή του με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο.

 

 

«Δεν έχω πέσει ποτέ στα γόνατα»

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου απάντησε και στη ρητορική συγκεκριμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία το προηγούμενο χρονικό διάστημα δήλωναν ότι ο Π. Τατούλης «προσκύνησε» τον Τσίπρα. «Έχω μια πολιτική διαδρομή πάνω από 30 χρόνια και το μόνο που δεν μπορεί να μου πεις κανείς είναι ότι έχω γονατίσει» σημείωσε ο κ. Τατούλης και αναφέρθηκε στην «κόντρα» που είχε το 2008 με τον Κ. Καραμανλή. «Δεν έχω πέσει ποτέ στα γόνατα» υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Τατούλης στέλνοντας σαφές μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση.

 

 

«Ψηλά η σημαία της ανεξαρτησίας»

 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στο μέλλον της παράταξής του, τη «Νέα Πελοπόννησο». «Έχουμε καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και κρατάμε ψηλά τη σημαία της ανεξαρτησίας» δήλωσε ο κ. Τατούλης και προσέθεσε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» θα είναι παρούσα και στις επόμενες εκλογές με επικεφαλής τον ίδιο.

 

 

Εξελίξεις 

 

Μετά τις σημερινές δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη αναμένονται εξελίξεις στο εσωτερικό της παράταξής του, καθώς πλέον τα στελέχη της έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο δρόμους: Ή θα πορευτούν στα αυστηρά πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου ή θα παραιτηθούν, προκειμένου να υπηρετήσουν τα κόμματα στα οποία ανήκουν.

 

 

Πλέον τρίτος δρόμος, μετά τις σημερινές δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, δεν υπάρχει και εκείνο που αναμένεται να φανεί είναι ποιοι και ποιες από την παράταξη του κ. Τατούλη έχουν το θάρρος να διαφοροποιηθούν και να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες.

 

messiniapress.gr