Θεοφάνεια: Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (6/1/2019)

Υποχωρεί σταδιακά -και προσωρινά- το κύμα κακοκαιρίας. Παραμένουν οι αρνητικές θερμοκρασίες.

 

Αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και πιθανόν στη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στον Έβρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή των Θεοφανείων 6 Ιανουαρίου 2019.

 

Στην Αττική λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

 

Τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός και στα βόρεια τοπικά ολικός, ενώ τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στη Χαλκιδική χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

 

Mικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός και για την Κορινθία, καθώς τα καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι τόσο ακραία, με την θερμοκρασία ωστόσο να κυμαίνεται από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου την ώρα που οι κολυμβητές θα πέφτουν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες το απόγευμα, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά τις βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν. Θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 

Υπενθυμίζουμε την προειδοποίηση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού, για νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα, το οποίο μάλιστα δείχνει να είναι λίγο πιο ψυχρό από τη “Σοφία” και αυτή τη φορά θα επιλέξει τις περιοχές που δεν είχαν πολύ χιόνι, όπως την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Μέσα σε αυτές τις περιοχές συμπεριλαμβάνεται και η Αττική.