Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητών

Τρεις αλλοδαποί εντοπίστηκαν την Παρασκευή να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες από την Παλαιστίνη και τη Συρία.

 

Ωστόσο, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, εμβόλισαν δύο οχήματα της αστυνομίας και οι δύο από αυτούς επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Σοχού.

 

Οι δράστες αρνήθηκαν τον έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν εμβόλισαν τα δύο αστυνομικά οχήματα.

 

Στη συνέχεια έπεσαν σε μπάρες και το αυτοκίνητό τους ακινητοποιήθηκε στην επαρχιακή οδό Ρεντίνας — Λαγκαδά, στο ύψος της Νυμφόπετρας στη Θεσσαλονίκη.

 

Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα μετανάστες οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Οι δύο από τους φερόμενους διακινητές, κατά τη σύλληψή τους, προέβαλαν αντίσταση επιτιθέμενοι στους αστυνομικούς.

 

Οι συλληφθέντες, υπήκοοι Πακιστάν και Συρίας, 32, 22 και 27 ετών, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, αντίσταση, απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ