Θυμώνεις εύκολα; 5 tips για να το διαχειρίζεσαι καλύτερα

Μετάτρεψε την καταστροφική σου οργή σε μια διαχειρίσιμη δύναμη

 

 

Ο θυμός είναι ένα ισχυρό συναίσθημα. Μπορεί να παρακινήσει τους ανθρώπους να δράσουν ενεργά και δυναμικά για ένα πρόβλημα, αλλά μπορεί επίσης να έχει απερίσκεπτη και καταστρεπτική επιρροή πάνω τους. Η κατεύθυνση που παίρνει ο θυμός, εξαρτάται από εμάς.

 

 

Για να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή του θυμού με θετικό τρόπο, λάβε υπόψη σου αυτές τις 5 συμβουλές για καλύτερη διαχείριση θυμού:

 

 

 

Αποδέξου την κατάστασή σου 
Δεν χρειάζεται να σου αρέσει αυτό που σου συμβαίνει, αλλά μπορείς να βοηθήσεις την κατάσταση σε μεγάλο βαθμό σταματώντας να παλεύεις ενάντια στην πραγματικότητα του τι συμβαίνει. Στη συνέχεια, μπορείς να αρχίσεις να φτιάχνεις σε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

 

 

 

Ηρέμησε
Είναι εύκολο να παγιδευτείς στο θυμό και να τον αφήσεις να φύγει εκτός ελέγχου. Αντ 'αυτού, πάρε μερικές αναπνοές ή σπάσε την προσοχή σου για λίγο. Κάνε ό, τι μπορείς για να μαλακώσεις τον εαυτό σου.

 

 

 

Βρες μια προοπτική
Σκέψου τι προκάλεσε το πρόβλημα ή το τι του επιτρέπει να συνεχιστεί. Αν είσαι θυμωμένη για την πράξη κάποιου, προσπάθησε να καταλάβεις την προοπτική του. 

 

 

 

Αναγνώρισε τον κίνδυνο του να ξεσπάσεις την οργή σου 
Έχοντας προοπτική, είναι πιο πιθανό να δεις τα προβλήματα που θα προκαλέσουν οι φωνές, οι απειλές ή το να σπας να πράγματα. 

 

 

 

Επιβεβαίωσε τον εαυτό σου
Χρησιμοποίησε τη δύναμη του θυμού σου για να βάλεις περιορισμούς, να διατηρήσεις σταθερά όρια και να πετύχεις τους στόχους που θέλεις.

 

 

 

Επειδή ο θυμός μπορεί να συντρίψει τόσο εσένα όσο και την ικανότητά σου να σκεφτείς καθαρά, μπορεί να σε βοηθήσει το να έχεις μερικές κατευθυντήριες γραμμές όπως οι παραπάνω συμβουλές. Διάβασε τις ξανά και ξανά. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να συγκρατηθείς από το να ξεφεύγεις πάνω στην οργή σου και για να επανέλθεις σε μια πιο ψύχραιμη κατάσταση. Από εκεί και έπειτα, επίλεξε να κατευθύνεις τη δύναμη του θυμού σου προς την κατεύθυνση της επίτευξης εποικοδομητικών στόχων.

 

womenonly.gr