Τη Δευτέρα η κλήρωση της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας με έντονο Κορινθιακό ενδιαφέρον

H Kόρινθος 2006 είναι η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα της Κορινθίας που θα λάβει μέρος στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος.

 

Παλαιότερα έχει πολλές φορές συμμετάσχει η ιστορική Κόρινθος όταν αγωνιζόταν στις Εθνικές κατηγορίες.

 

Όπως έκανε γνωστό την Δευτέρα η ΕΠΟ με σχετική ανακοίνωση την Δευτέρα 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος και τα πρώτα ματς θα γίνουν δεκατρείς μέρες αργότερα.
Για πρώτη φορά στον θεσμό του Κυπέλλου θα συμμετέχουν και οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ ενώ μέχρι τον τελικό αναμένεται να διεξαχθούν 130 παιχνίδια.

Η κλήρωση της 1ης φάσης θα πάρουν μέρος 53 ομάδες και μία εξ αυτών θα περάσει στην επόμενη φάση άνευ αγώνα. Οι υπόλοιπες πενήντα δύο 52 θα δημιουργήσουν είκοσι έξι 26 ζευγάρια, που θα αγωνιστούν την Κυριακή 26 Αυγούστου σε μονούς αγώνες».

 

Την Κυριακή 26 Αυγούστου τα πρώτα ματς του Κυπέλλου Ελλάδος

 

Πως θα γίνουν τα παιχνίδια της 1ης Φάσης

 

Θα λάβουν μέρος οι πενήντα τρεις (53) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. Με κλήρωση θα περνάει μία (1) Ομάδα άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες πενήντα δύο (52) αφού χωριστούν σε τέσσερις (4) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν είκοσι έξι (26) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν είκοσι έξι (26) Ομάδες, οι οποίες μαζί με την μία (1) Ομάδα που θα περάσει άνευ αγώνα θα προκριθούν στην επόμενη Φάση. Το σύνολο των Ομάδων που θα προκριθούν για την 2η Φάση θα είναι είκοσι επτά (27).

 

Στη διαδικασία της κλήρωσης θα τοποθετηθούν οι Ομάδες σε τέσσερις (4) κληρωτίδες όπως διαχωριστούν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.

 

Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

 

Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ