Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Νέα μεταβολή του καιρού αναμένουμε από την Κυριακή.

 

 

Ανοιξιάτικος o καιρός αύριο, Τρίτη, σε όλη τη χώρα, με μοναδική παραφωνία την περιορισμένη ορατότητα και τις τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα προσεγγίσει και τους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα νότια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Παναγιώτας (Πάτυ) Σπηλιωτοπούλου για το OPEN TV. Αλλάζει ο καιρός την Κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα.

 

 

Αύριο, λοιπόν, οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νοτιοδυτικοί, έντασης 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ.

 

 

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με λίγη αραιή συννεφιά, θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

 

 

Και στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με λίγη αραιή συννεφιά και περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ.

 

 

Οι ανοιξιάτικες συνθήκες θα επικρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μέχρι και το Σάββατο, με ηλιοφάνεια και λίγη αραιή συννεφιά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τοπικές ομίχλες τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες και καλοτάξιδες θάλασσες, λόγω των εξασθενημένων ανέμων.

 

 

Σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, νέα μεταβολή του καιρού αναμένουμε από την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα, με βροχές στη Δυτική, τη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), καθώς και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.

 

ethnos.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ