Τι τρώνε για πρωινό σε διάφορες χώρες του κόσμου;

Το πρωινό, λένε, είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας. Διαφορετικά είδη πρωινού με ποικιλία επιλογών ξεχωριστές γεύσεις και στησίματα γίνονται πρωταγωνιστές και δίνουν ταυτότητα σε κάθε χώρα.

 

Ας δούμε τι πρωινό τρώνε σε διάφορες χώρες του κόσμου…

 

Βενεζουέλα, Cachapas

 

Οι Cachapas είναι γλυκές κρέπες καλαμποκιού που συνήθως είναι γεμισμένες με μαλακό τυρί.

 

Δυτική Ινδία: Kande Pohe

 

Ρύζι και νιφάδες δημητριακών ψημένες με τσίλι, κρεμμύδι, μουστάρδα, κύμινο και κάρυ. Μερικές φορές, το πιάτο σερβίρεται και με κουάκερ.

 

Ουγκάντα: Katogo

 

Το Katogo αποτελείται από πράσινες μπανάνες που έχουν ξεφλουδιστεί και μαγειρευτεί σε συνδυασμό με ένα είδος σάλτσας από βόειο κρέας και φασόλια ή καλαμπόκι.

 

Τουρκία: Menemen

 

Στην Τουρκία, το πρωινό αποτελείται από ομελέτα με ντομάτες, μπαχαρικά και ελαιόλαδο.

 

Ελβετία: Μούσλι

 

Οι Ελβετοί απολαμβάνουν μούσλι για πρωινό που αποτελείται από ένα μείγμα δημητριακών νιφάδων βρώμης, αποξηραμένων φρούτων και συχνά συνοδεύεται με γιαούρτι.

 

Σουηδία: Smörgås 

 

Το smörgås είναι ένα ανοιχτό σάντουιτς που περιέχει βούτυρο, ζαμπόν, τυρί, μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα και βραστό αυγό.

 

Ισπανία: Churros με σοκολάτα

 

Στην Ισπανία, το πρωινό αποτελείται συνήθως churros – που είναι μακριές λωρίδες ζύμης σου που είναι τηγανητές – βυθισμένα σε μια παχιά σάλτσα σοκολάτας.

 

Νότια Αφρική: Putu Pap 

 

Το Putu Pap είναι ένα είδος μπάρας που αποτελείται από κουάκερ, αλεύρι και νερό, που τρώγονται συνήθως με γάλα και ζάχαρη.

 

Πολωνία: Kanapki

 

Το πρωινό στην Πολωνία αποτελείται από ψωμάκια, βούτυρο και μαρμελάδα ή από τυρί, ζαμπόν, λουκάνικα και αυγά.

 

Κάτω Χώρες: Hagelslag

 

Στις Κάτω Χώρες, εκτός από τις κλασικές επιλογές πρωινού, οι ντόπιοι απολαμβάνουν hagelslag, που είναι μια φέτα ψωμιού του τοστ με τρούφα σοκολάτας.