Τη βίασαν ομαδικά και την παράτησαν για νεκρή - Αυτό που ακολούθησε, ήταν ο δικός τους εφιάλτης!

Τον απόλυτο εφιάλτη, στα χέρια μιας αδίστακτης συμμορίας στη Βολιβία, έζησε μια Ρωσίδα, η οποία ωστόσο παρέμεινε για έναν ολόκληρο χρόνο στη χώρα, μόνο και μόνο για να δει τους δράστες να «σαπίζουν» στη φυλακή.

 

 

Η 37χρονη Vasilisa Komarova είχε ήδη καλύψει 6.000 μίλια με τη μηχανή της, περνώντας από την Παταγονία και την Αργεντινή, προτού διασχίσει τη Βολιβία όπου έμεινε για λίγο μαζί με μια οικογένεια ντόπιων στη Σάντα Ρόζα.

 

Μία νύχτα τής πρότειναν να κατασκηνώσει και να κοιμηθεί στις όχθες μιας λιμνοθάλασσας στο απομακρυσμένο Rurrenabaque. Αυτή ήταν και η αρχή του εφιάλτη της.

 

«Άκουσα γέλια έξω από τη σκηνή μου και άρχισαν να μου φωνάζουν στα ισπανικά "βγες έξω σκύλα. Γυρίσαμε από ένα πάρτι και τώρα ψάχνουμε μία σκύλα για να περάσουμε καλά"», εξομολογήθηκε, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όλα όσα έζησε: «Έσκισαν τη σκηνή με ματσέτα και με έβγαλαν έξω. Ένας έβαλε ένα μαχαίρι στο στήθος μου, ο άλλος στο στομάχι μου και ο τρίτος με κρατούσε από το λαιμό. Με χτύπησαν, με χάραξαν και με βίασαν πριν με ληστέψουν και με παρατήσουν πιστεύοντας ότι είμαι νεκρή».

 

vasilia11

Μόνο που η όμορφη Komarova, όχι μόνο βρήκε τη δύναμη να ζήσει, αλλά και τα αστείρευτα ψυχικά αποθέματα να μην εγκαταλείψει τη χώρα. Αντλούσε δύναμη από την ελπίδα να δει τους βιαστές και παραλίγο δολοφόνους της να καταδικάζονται…

 

 

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά, και συγκεκριμένα τον περασμένο μήνα, «δικαιώθηκε» και ήρθε αντιμέτωπη στο δικαστήριο με τον 26χρονο Jose Gongora, τον 24χρονο Yery Yumacale και τον 30χρονο Fabio Bazan (gallery).

 

«Λόγω αυτών των αντρών ξέρω πώς αισθάνεσαι όταν βιάζεσαι και πώς αισθάνεσαι όταν σκέφτεσαι ότι δεν θα ξαναδείς τον ήλιο. Με συμβούλευσαν να φύγω από τη Βολιβία. Κανείς δεν πίστευε ότι θα κέρδιζα την υπόθεση. Έπρεπε όμως να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Δεν μπορούσα να ζήσω γνωρίζοντας ότι επέζησα, αλλά δεν έκανα τίποτα για να το αποτρέψω να συμβεί ξανά», τόνισε η γενναία Ρωσίδα, η οποία πήρε τη βρετανική ιθαγένεια όταν μετακόμισε από τη Μόσχα στο Λονδίνο, σε ηλικία 20 ετών.

 

 

Vasilia 3

 

 

Σύμφωνα με την Komarova, οι δράστες, όχι μόνο δεν φάνηκαν μετανοιωμένοι στο δικαστήριο, αλλά γελούσαν, ενώ απέφευγαν να την κοιτάξουν στα μάτια.

«Ήθελα να με κοιτάξουν στα μάτια για να τους κάψω με το βλέμμα μου. Μου ζήτησαν να αναφερθώ στον καθέναν ξεχωριστά και να πω τι ακριβώς μου έκαναν. Τους έδειχνα και τους είπα ότι ακόμα και τότε δεν μπορούσαν να με αντικρίσουν κατάματα», συνέχισε.

 

Και οι τρεις τους καταδικάστηκαν τελικά σε συνολικά 60,5 χρόνια φυλακή, μέσα σε μόλις δύο ημέρες που κράτησε η δίκη.

Ο Gongora καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακή για βιασμό και 10 χρόνια για ένοπλη ληστεία. Ο Yumacale καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή για βιασμό και 8 για ληστεία, ενώ ο Bazan σε 7,5 χρόνια για συνέργεια σε βιασμό.

Ακόμα και μετά την καταδίκη τους, αρνούνται πεισματικά τις κατηγορίες…

 

 

.newsbomb.gr