Την αθώωση της καθαρίστριας από τον Βόλο προτείνει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Την αθώωση της Δήμητρας Τσιαντάκη, της καθαρίστριας από το Βόλο που είχε καταδικαστεί για πλαστό τίτλο σπουδών της ΣΤ’ Δημοτικού, πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή προς την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου. Η 53χρονη, που διορίστηκε στο Δημόσιο το 1996, ήταν απόφοιτη της Ε’ Δημοτικού αλλά πλαστογράφησε το απολυτήριό της ώστε να φαίνεται ότι είχε ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Η εισαγγελική λειτουργός μάλιστα πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξηη 53χρονη καθαρίστρια από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, αφού όπως τόνισε δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για αυτή την οργανική θέση.

 

Όπως επεσήμανε, η παραπλανητική συμπεριφοράεκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί.

 

Η Δήμητρα Τσιαντάκη ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, μαζί με την κόρη της, το σύζυγό της και τη μητέρα της. Στο πλευρό της και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

 

Σε δήλωση της μετά τη συζήτηση της Ολομέλειας ανέφερε:

 

«Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν  θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου».

 

Για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται μίλησε η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας, δήλωσε όμως αισιόδοξη: «Θα τελειώσει ο Γολγοθάς για τη μητέρα της».

 

Η υπόθεση της είχε συζητηθεί στο Ζ τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο λόγω της σοβαρότητας, παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ