Topless καταδίκη: δικαίωση της Κέιτ Μίντλετον για τις γυμνόστηθες φωτογραφίες της

Τα όρια της ιδιωτικότητας και η ηθική των παπαράτσι βρέθηκαν ξανά στο εδώλιο της Γαλλίας καθώς το δικαστήριο των Βερσαλιών απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει το περιοδικό Closer μετά το σκάνδαλο με τις ακατάλληλες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον το 2012.

 

 

Οι νομικοί εκπρόσωποι του περιοδικού αμφισβήτησαν πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία η δημοσίευση των φωτογραφιών της Μίντλετον ήταν ουσιαστική παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής.

 

 

Το περιοδικό θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση στο πριγκιπικό ζεύγος.

 

 

Αν και οι ίδιοι αρνούνται ότι είναι οι φωτογράφοι των λήψεων, οι δύο παπαράτσι καταδικάστηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 ευρώ, εκ των οποίων το μισό με αναστολή.

 

 

Οι φωτογραφίες της γυμνόστηθης Μίντλετον είχαν προκαλέσει την αγανάκτηση τόσο της βασιλικής οικογένειας όσο και των βρετανικών ταμπλόιντ όταν τις δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό Closer το 2012.

 

 

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στις αρχές Μαΐου 2017 ενώπιον του Πλημμελειοδικείου της Ναντέρ, η Κέιτ Μίντλετον και ο σύζυγός της Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, είχαν ζητήσει μέσω του δικηγόρου τους αποζημίωση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για το "σοκ" που υπέστησαν από τη δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών.

 

 

Μίντλετον όπως Νταϊάνα

 

 

Σε επιστολή που ανέγνωσε ο δικηγόρος Ζαν Βέιλ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κατήγγειλε γεγονότα "ιδιαίτερα επώδυνα, καθώς μας θυμίζουν την παρενόχληση που ήταν η αιτία θανάτου της μητέρας μου Νταϊάνας" στο Παρίσι το 1997 έπειτα από μια κούρσα καταδίωξης από παπαράτσι.

 

 

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή "πολύ σημαντικών" προστίμων σε βάρος δύο εκπροσώπων του Closer, της διευθύντριας Σύνταξης Λοράνς Πιό και του διευθυντή έκδοσης Ερνέστο Μορί καθώς και εναντίον δύο φωτογράφων παρισινού φωτογραφικού πρακτορείου, που θεωρούνται ύποπτοι ότι τράβηξαν τις φωτογραφίες αυτές. 

 

 

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012 στο Closer έδειχναν την Κέιτ και τον Ουίλιαμ στην άκρη της πισίνας ενός πολυτελούς κτήματος στο Λιμπερόν. Η δούκισσα φορά μόνο το κάτω μέρος του μαγιό.

 

 

Το ζευγάρι είχε ζητήσει και κερδίσει γρήγορα από τη γαλλική πολιτική δικαιοσύνη την απαγόρευση της εκχώρησης και οποιασδήποτε νέας δημοσίευσης των επίμαχων φωτογραφιών και είχε κάνει μήνυση.

 

 

Μια εβδομάδα πριν από το Closer, η εφημερίδα της περιφέρειας La Provence είχε δημοσιεύσει φωτογραφία της δούκισσας με μαγιό, από το ίδιο μέρος.

 

 

Για τη φωτογραφία αυτή, η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την επιβολή προστίμων με αναστολή κατά του Μαρκ Ομπιρτέν, τότε διευθυντή έκδοσης της περιφερειακής εφημερίδας, και της φωτογράφου Βαλερί Σιό. Το πριγκιπικό ζευγάρι ζήτησε αποζημίωση 50.000 ευρώ.