Τραγικό: Η Κορινθία “περνάει με κόκκινο” – Πρώτη σε όλη την Πελοπόννησο!

Συνολικά πέντε (5) βεβαιώσεις παραβιάσεων του ερυθρού σηματοδότη, σε μια μόλις εβδομάδα και σε όλη την Κορινθία, κατέδειξε η πανελλαδική στοχευμένη ενέργεια  από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των “επικίνδυνων” τροχονομικών παραβάσεων.

 

Του Γιάννη Κ. Ηλιάδη

 

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365, ο αριθμός αυτός, των πέντε (5) παραβάσεων, για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, συνιστά το 50% των παραβάσεων του συγκεκριμένου είδους όλης της Πελοποννήσου, για την εβδομάδα από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου, δίνοντας στον νομό Κορινθίας την πρωτιά όλης της Περιφέρειας!

 

Υπενθυμίζεται ότι η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη συγκαταλέγεται μεταξύ των σοβαροτέρων και πλέον επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων και εκ των βασικών αιτιών σοβαρότατων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, οι οποίες κοστίζουν είτε τις ζωές ανθρώπων είτε είναι γενεσιουργός αιτία βαρύτατων και μη αναστρέψιμων αναπηριών!..

 

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα (από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου) κλιμάκια Αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, σε όλη την Ελλάδα, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς στοχευμένους ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

 

Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτήθηκαν και έδρασαν 381 συνεργεία Τροχαίας σε όλη τη χώρα, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 2.191 οχήματα και βεβαιώθηκαν 522 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

 

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου (Γ.Α.Δ.Π.Π.), κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 4 έως 10 Ιουνίου, συγκροτήθηκαν, για τη συγκεκριμένη δράση, 18 συνεργεία και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 84 οχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Γ.Α.Δ.Π.Π. βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, από τις οποίες, οι πέντε (5), οι μισές δηλαδή (!), βεβαιώθηκαν στην Κορινθία!

 

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι οι περισσότερες παραβάσεις της συγκεκριμένης δράσης, πανελλαδικά, σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (συνολικά 99), του Ηρακλείου Κρήτης (συνολικά 34), της Άρτας (συνολικά 27), της Ημαθίας (συνολικά 24), της Θεσσαλονίκης (συνολικά 23), των Σερρών (συνολικά 23) και της Φθιώτιδας (συνολικά 23).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ