Τρία καταπράσινα χωριά… ένας προορισμός! Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι μαγικά (εικόνες)

Η φύση χάρισε απλόχερα τις ομορφιές της στα Τρίκαλα Κορινθίας με τα γραφικά ορεινά χωριουδάκια, τα καταπράσινα δάση, τις υπέροχες λίμνες και τα μονοπάτια να κερδίζουν τις καρδιές των επισκεπτών. 

 

 

Μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, τα Τρίκαλα χωρίζονται σε τρεις επιμέρους οικισμούς. Πρόκειται για ομάδα χωριών καθώς αποτελούνται από τα Άνω Τρίκαλα, την Μέση συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων. Χτισμένα στις πλαγιές του Όρους Κυλλήνης, σε υψόμετρο 1100 μέτρων, μέσα σε ελατόδασος, λόγω του όμορφου φυσικού τους περιβάλλοντος και της κοντινής τους απόστασης από την Αθήνα αποτελούν τουριστικό και ανερχόμενο προορισμό.  

 

Όποια συνοικία και να επιλέξετε, θα βρείτε καταλύματα με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και θα γνωρίσετε τις πολλές και μοναδικές παραδόσεις του τόπου, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε ντόπια κρέατα, εκλεκτούς μεζέδες και κρασί, γλυκά του κουταλιού, σε υπέροχα και ζεστά μαγαζιά με τζάκι και φιλόξενο προσωπικό. 

 

Τις κρύες μέρες του Χειμώνα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας, ένας από τους βασικότερους προορισμούς της Ορεινής Κορινθίας με  το Σαλέ και τα 2 lift να προσφέρουν πολλές και απολαυστικές δραστηριότητες. Από εκεί, επίσης, πεζοπορικά μονοπάτια οδηγούν προς τις κορυφές της Μικρής και της Μεγάλης Ζήρειας, τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, το σπήλαιο του θεού Ερμή, τη λίμνη Δασίου.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:reader.gr