Τρίκαλα Κορινθίας: Μία διαμονή μέσα στην παράδοση

Μία ορεινή εξόρμηση, μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Μία διαμονή μέσα στην παράδοση.

 

 

Βάζεις μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου, εγκαταλείπεις την Αθήνα και βρίσκεσαι στην αγκαλιά της φύσης, μόλις μετά από δύο ώρες. Η Εθνική οδός σε φέρνει ξεκούραστα στο Ξυλόκαστρο και στη συνέχεια σε περιμένουν μόνο 25 χιλιόμετρα για να βρεθείς περίπου χίλια μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, εκεί που σε περιμένει ένας ιδανικός τόπος για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Η’ να καταναλώσεις όση ενέργεια θέλεις, στις ξεχωριστές δραστηριότητες που σου προσφέρει.

 

 

Επιλογές υπάρχουν όταν βρίσκεσαι στα Τρίκαλα Κορινθίας. Ξεκινώντας από τη διαμονή σε ένα ιδιαίτερο μέρος, σε δύο Παραδοσιακά Πυργόσπιτα χτισμένα με παλιά υλικά που χρονολογούνται απ το 1848! Εκεί όπου θα αισθανθείς «φιλοξενούμενος» και όχι πελάτης. Στο μέρος όπου θα νιώσεις τη σιγουριά που εμπνέει το εκλεπτυσμένο, καλλιεργημένο και κλασσικό παρελθόν. Στο ξενοδοχείο του δικτύου Trikala Korinthias Network "Βαρνεβό Museum Hotel".

 

 

Τα δύο κτίρια στα οποία στεγάζεται το ξενοδοχείο αποπερατώθηκαν το 2006 και περιλαμβάνουν τρία ευρύχωρα δωμάτια και δύο σουίτες. Όλα τα δωμάτια έχουν δικά τους μπάνια, αυτόνομη θέρμανση και τζάκι, ενώ έπιπλα είναι αυθεντικές χειροποίητες αντίκες κατασκευασμένες μεταξύ των ετών 1885 και 1950. Χαλιά έχουν έρθει από την Άπω Ανατολή και πολυέλαιοι Murano και Swarovski, από τη Πράγα και τη Βενετία.

 

 

Και το πιο σημαντικό; Βγαίνοντας από αυτά τα υπέροχα κτίρια, βρίσκεσαι στα Τρίκαλα Κορινθίας!

 

Θες να κάνεις σκι; Το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στο ΒΑ άκρο του οροπεδίου της Ζήρειας, μόλις 10 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα. Θες να περπατήσεις; Η Ορεινή Κορινθία προσφέρει πολλές απολαυστικές διαδρομές πεζοπορίας στους φυσιολάτρες και τους ορειβάτες. Μια από τις πιο μαγευτικές διαδρομές είναι το μονοπάτι Βαρνεβό – Φλαμπουρίτσα. Το μονοπάτι ξεκινάει από το 6ο χλμ. του δρόμου Τρικάλων – Ζήρειας και κατηφορίζει στην χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Δεν γίνεται να μην σε μαγέψει αυτή η διαδρομή!

 

Προφανώς μπορείς να απολαύσεις το τοπίο οδηγώντας και μέσα στο δάσος. Στο βουνό υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι, που δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσεις και την πιο απόκρυφη γωνιά του, με εξέχουσα τη διαδρομή που διασχίζει το οροπέδιο και καταλήγει στη Γκούρα, μέσα από ένα πλούσιο ελατόδασος.

 

Αν μάλιστα έχεις και παιδιά, υπάρχει και η επιλογή του ποδήλατου μέσα στη φύση, η οποία είναι άκρως αναζωγονητική και οικογενειακή!

 

 

Μία άλλη ξεχωριστή επιλογή είναι και μία επίσκεψη στην πανέμορφη λίμνη Δασίου, που βρίσκεται δυτικά του οροπεδίου της Ζήρειας σε υψόμετρο 1.600 μέτρων. Μία λίμνη η οποία είναι περιτριγυρισμένη από έλατα και υπέροχα αγριολούλουδα και στο μέσο της σχηματίζει ένα μικρό νησάκι. Ενώ άλλη μία ιδιαίτερη επιλογή, δεν είναι άλλη το σπήλαιο του Ερμή που βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από το οροπέδιο της Φλαμπουρίτσας, στην ανατολική πλευρά του όρους Ζήρεια. Χαρακτηριστικό του σπηλαίου είναι το βάθος του και οι θάλαμοι με τους πολλούς πολύχρωμους σταλακτίτες.

 

 

Την ίδια ώρα, οι τρεις συνοικίες των Τρικάλων Κορινθίας, τα Κάτω Συνοικία, Μεσαία Συνοικία και Ανω Συνοικία, είναι γεμάτες με πετρόκτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του του 16ου-18ου αιώνα. Δεν είναι υπερβολή αν κάποιος ισχυριστεί ότι η παραμονή στα Τρίκαλα είναι ένα ταξίδι στην ιστορία. Μία βόλτα στο παρελθόν την οποία οι φιλόξενοι κάτοικοι της περιοχής έχουν φροντίσει να την μετατρέψουν σε μία ζεστή, αξέχαστη εμπειρία.

 

 

Αυτή την εμπειρία μπορείς να τη ζήσεις και εσύ χάρη στο Trikala Korinthias Network το οποίο προσφέρει μία διήμερη διανυκτέρευση στο Βαρνεβό Museum Hotel με πρωινό, την περίοδο Μαρτίου -  Μαΐου (εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας, 2 με 9 Απριλίου). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό και… καλή επιτυχία!

 

News247.gr