Τσίπρας: Ζητάω μια ευκαιρία να κριθώ με τα χέρια λυμένα

Επίθεση σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον ANT1, απευθύνοντας ένα ερώτημα: «Θα γυρίσουμε την Ελλάδα πίσω; Θα εμπιστευτούμε ξανά αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στον γκρεμό;».

 

Να μας εξηγήσουν γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση, είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση διασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.

 

Κατηγόρησε, ακόμη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει επιτευχθεί ανάπτυξη 4%.

 

Θέλουν να δώσουν το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ στις τράπεζες, επεσήμανε επίσης ο κ. Τσίπρας. 

 

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, με την αλαζονεία που τους διακρίνει, έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες με μια σειρά από ιδιωτικά συμφέροντα, σημείωσε μεταξύ άλλων. 

 

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι πολίτες δεν γύρισαν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό.

 

Είχα το δύσκολο προνόμιο να είμαι πρωθυπουργός στην εποχή των μνημονίων και τα κατάφερα, ανέφερε, συμπληρώνοντας: Ζητάω από τον ελληνικό λαό όχι μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά μια πρώτη ευκαιρία να κριθώ με τα χέρια λυμένα. 

 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σχολίασε ότι ήταν δύσκολη και σκληρή, αλλά όπως είπε, «έχω συνηθίσει να κάνω πολιτική στο πιο σκληρό περιβάλλον», παρατηρώντας ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν τού δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα.

 

 

sputniknews.gr