Τσιτσιπάς: Μου πρότειναν να αλλάξω υπηκοότητα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε νέα του συνέντευξη, μίλησε για τη ζωή εκτός τένις, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην καριέρα του αλλά και τις προτάσεις που δέχθηκε για να αλλάξει υπηκοότητα. Ο τενίστας ξενάγησε Έλληνα δημοσιογράφο στο προπονητικό κέντρο του Πάτρικ Μουράτογλου στη Γαλλία και μίλησε για όλα.

 

 

«Ζήλεψες ποτέ τη βόλτα, τον καφέ, αυτό που λέμε ξεγνοιασιά των συνομηλίκων σου;» ήταν η πρώτη ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ στον τενίστα. «Όχι, ποτέ, μάλλον οι άλλοι ζήλευαν εμένα με τα ταξίδια και τους αγώνες που έδινα», απάντησε.

 

 

Η συζήτηση συνεχίστηκε με το μεγάλο κατόρθωμα του Στέφανου, που ήταν η νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στο Αυστραλιανό Open.

 

 

«Αν σου έλεγα 3 χρόνια πριν ότι θα κέρδιζες τον Φέντερερ και θα κοιτούσες στα μάτια τους μεγάλους του τένις τι θα μου έλεγες;», ρώτησε ο δημοσιογράφος, με τον Τσιτσιπά να του απαντά: «Θα σε έλεγα σίγουρα τρελό. Εντάξει, υπήρχε στο μυαλό μου, αλλά ήταν πιο μακρινό».

 

 

Ο 20χρονος τενίστας, αποκάλυψε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σαν παιδί, καθώς τα συνεχόμενα ταξίδια όχι απλά δεν του έδιναν ελεύθερο χρόνο για να απολαύσει την παιδική του ηλικία αλλά του δημιουργούσαν και πρόβλημα στο σχολείο.

 

 

«Τα συνεχή ταξίδια από την ηλικία των 14-15 και οι πολλές απουσίες από το σχολείο με έκαναν να δυσκολευτώ πολύ να βγάλω το Γυμνάσιο. Ευτυχώς, έβγαλα το Λύκειο μέσω Ίντερνετ και μπόρεσα να αφοσιωθώ στο τένις. Ήμουν πολύ τυχερός που βρήκα αυτό το πρόγραμμα και μπορούσα να μελετώ στον ελεύθερο χρόνο μου».

 

 

Φυσικά και οι ήττες είναι μέρος του παιχνιδιού, ωστόσο κάποια περίοδο επηρέασαν τον Stevethehawk, όπως είναι το προσωνύμιό του: «Ένα σερί χαμένων αγώνων με έκαναν να γυρίσω στο σπίτι και να πω "Τέλος! Δεν κάνω για αυτό το άθλημα". Όμως ο πατέρας μου με έκανε να αλλάξω γνώμη».

 

 

Όπως αποκάλυψε ο Τσιτσιπάς, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του το ενδεχόμενο να «αφήσει» την Ελλάδα, παρότι υπήρξαν προτάσεις να αλλάξει την υπηκοότητά του.

 

 

«Διαβάζω ότι ήδη σε έχουν προσεγγίσει από διάφορες χώρες και από την Αυστραλία να πάρεις τη δίκη τους υπηκοότητα, με ένα σωρό προνόμια αλλά, το αρνήθηκες. Ισχύει;», ρωτήθηκε ο τενίστας.

 

 

«Συνέβη και φυσικά το αρνήθηκα γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση να παίζεις για την Ελλάδα», είπε ο νεαρός.

 

 

Τέλος, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε και... «άνοιγμα» στις γυναίκες, λέγοντας πως είναι μόνος και αν αρέσει σε κάποια, δεν έχει παρά να του στείλει ένα μήνυμα στο Instagram.

 

 

«Είμαι τόσο απασχολημένος με το τένις που είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι», είπε ο τενίστας και σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν μπορεί κάποια ενδιαφερόμενη να του στείλει μήνυμα στο Instagram είπε: «Δεν είναι κακή ιδέα. Μέσω Instagram με ένα DM (direct message) φαντάζομαι!»

 

 

Όσο για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η ιδανική γυναίκα, όπως τόνισε πρέπει «να έχει καλό χαρακτήρα!».

 

cnn.gr