Τζεφ Μπέζος: Το ακριβότερο διαζύγιο όλων των εποχών ξεπέρασε κάθε ρεκόρ

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου, ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος της Amazon ανακοίνωσε πώς θα χωρίσει την περιουσία με την πρώην σύζυγό του Μακένζι Τατλ, μπαίνοντας στη λίστα με τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών. 

 

Πιο συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας θα διατηρήσει στον έλεγχό του τον οικογενειακό «θησαυρό», δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών της Amazon, καθώς η ίδια η Τατλ, όπως είναι το πατρικό της όνομα, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter ότι μετά τον χωρισμό τους θα του παραχωρήσει το 75% των μετοχών που έχουν από κοινού.

 

Η ίδια θα διατηρήσει μόνο το 25% των μετοχών, εκ των οποίων μόνο το 4% είναι μετοχές της Amazon. Η σημερινή αξία αυτού του ποσοστού των μετοχών φτάνει τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τατλ παραχωρεί επίσης στον Τζεφ Μπέζος όλα τα δικαιώματα ψήφου για το σύνολο των μετοχών.

 

Τα έγγραφα του διαζυγίου κατατέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο και η διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου 3 μήνες. Η Μακένζι Μπέζος θα παραχωρήσει επίσης όλες τις μετοχές της στην εφημερίδα Washington Post και στην εταιρεία Blue Origin.

 

Αυτό, όμως, δεν είναι το πρώτο ούτε το μόνο διαζύγιο στο οποίο «παίζονται» πολλά εκατομμύρια ή/και δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθούν ακόμη τέσσερα , τα οποία μαζί με εκείνο των Μπέζος - Τατλ, αποτελούν τα πέντε πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών. 

 

 

Bill και Sue Gross - 1,3 δισ. δολάρια

 

Η Sue Gross υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2016, εξασφαλίζοντας περιουσία αξίας 1.3 δισ. δολαρίων, ο οποία περιελάμβανε μια παραθαλάσσια κατοικία αξίας 36 εκατ. δολαρίων στο Laguna Beach αλλά και τον πίνακα "Le Repos” που φημολογείται ότι ζωγράφισε ο Πικάσο το 1932 και αργότερα η Sue πούλησε για 35 εκατ. δολάρια. 

 

 

Steve και Elaine Wynn - 850 εκατ. δολάρια

 

Οι συνιδρυτές των καζίνο Wynn Resorts. Το προγαμιαίο τους συμβόλαιο προέβλεπε πως η Elaine, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Wynn Resorts από το 2002, θα λάβει  11 εκατομμύρια μετοχές, αξίας τότε περίπου 795 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Steve πούλησε επίσης μετοχές αξίας περίπου 114 εκατ. δολαρίων εκείνη τη χρονιά –μέρος των οποίων, αν όχι όλα, πήγαν στην Elaine ως μέρος της συμφωνίας.

 

 

Harold Hamm και Sue Ann Arnall - 975 εκατ. δολάρια

 

Ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας στον χώρο του πετρελαίου Harold Hamm ζήτησε διαζύγιο από την επί 26 χρόνια σύζυγό του Sue Ann Arnall, δίνοντάς της επιταγή 974.790.317,77 δολαρίων. Η Arnall στην αρχή δέχτηκε αλλά στη συνέχεθα άσκησε αγωγή διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο της περιουσίας των 13,7 δισ. δολαρίων του Hamm που συνδέεται με την ιδιοκτησία του 75% της Continental Resources. Η έφεσή της απορρίφθηκε και έμεινε με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 975 εκατ. δολαρίων. 

 

 

Roy E. και Patricia Disney -600 εκατομμύρια δολάρια

 

Μετά από 52 χρόνια γάμου, οι Roy E. και Patricia Disney υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου το 2007, όταν ο Roy, ανηψιός του Walt Disney, είχε στην κατοχή του περιουσία 1,3 δισ. δολαρίων. Κάπως έτσι, ο Roy Disney έχασε σχεδόν το ήμισυ της περιουσίας του. 

 

ethnos.gr