Τζίντζερ: 6 λόγοι για να το εντάξεις στη διατροφή σου

Το τζιντζερ μπορεί να προστεθεί στο πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό και να προσφέρει πολλά οφέλη.

 

 

Το πιο δραστικό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, που ευθύνεται και για την χαρακτηριστική πικάντική γεύση.

Εκτός, όμως, από τη γεύση και το άρωμα που δίνει στα φαγητά, το τζίντζερ έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζίντζερ

 

Το τζίντζερ αποτελείται κατά σχεδόν 80% από νερό, αλλά ταυτόχρονα περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, στις οποίες αποδίδονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του.

H χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά, ροφήματα ακόμη και κοκτέιλ. Mπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, αλλά και μαγειρεμένο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζίντζερ

Το τζίντζερ ανήκει στην ίδια κατηγορία με την ισχυρή αντικαρκινική ουσία κουρκούμη και είναι γνωστό για την ικανότητά του να συρρικνώνει τους όγκους.

 

 

Το εκπληκτικό είναι ότι έχει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη απ’ ό,τι πολλά φάρμακα κατά του καρκίνου, τα οποία έχουν αποδειχτεί αναποτελεσματικά και μερικές φορές ενδέχεται να επιταχύνουν τον θάνατο ορισμένων ασθενών. Αποτελεί συστατικό τροφίμων και ποτών και καταναλώνεται σε μικρές δόσεις από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και προηγμένα φαρμακευτικά προϊόντα.

 

 

Το τζίντζερ διατίθεται στην αγορά σε διάφορες μορφές, όπως σε ρίζα, σε σκόνη (μπαχαρικό που προέρχεται από αποξηραμένη πιπερόριζα κατόπιν ειδικής επεξεργασίας), σε σιρόπι, σε αιθέριο έλαιο, σε κάψουλα και σε βάμμα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζίντζερ

 

Τσάι από τζίντζερ: Σπάστε ένα κομμάτι τζίντζερ μισής ίντσας (περίπου 1 1/4 εκατοστά) και βράστε το σε νερό. Στραγγίστε, προσθέστε μέλι και απολαύστε! Ανακουφίζει το λαιμό και το στομάχι το χειμώνα. 

 

Σχετική εικόνα

Χυμός τζίντζερ με λεμόνι: Σπάστε ένα κομμάτι τζίντζερ μισής ίντσας και βγάλτε το χυμό του. Βγάλτε τον χυμό από ένα λεμόνι. Προσθέστε τα σε δύο κούπες νερό. Προσθέστε μέλι ή ζάχαρη και σερβίρετε. 

 

Ζύμη από τζίντζερ και σκόρδο: Αυτό είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην ασιατική μαγειρική, στα κάρυ λαχανικών και στα κάρυ από φασόλια. Πάρε ίσες ποσότητες από τζίντζερ και σκόρδο, ανακατέψτε και αποθηκεύστε τις σε ένα αεροστεγές βάζο, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και χρησιμοποιείστε 1/4 με 1 κουταλάκι σε κανονικά πιάτα λαχανικών και φασολιών. 

 

Τριμένο τζίντζερ σε κανονικά πιάτα: Απλά τρίψτε λίγο τζίντζερ για να πάρετε 1/2 κουταλάκι τριμένου τζίντζερ. Πρόσθεστε σε πιάτα με σπασμένο σιτάρι, σε κρέπες, στο ψωμί και γενικά σε οτιδήποτε.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζίντζερ

 

Αν ακόμη δεν έχει κατορθώσει να μπει στη διατροφή σας, δείτε για ποιους λόγους πρέπει να το εντάξετε αμέσως!

 

 

 

 

Πηγή: WebMD  onmed.gr