Βίντεο από την επίθεση των Ρομά στο Δικαστήριο Κορίνθου

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το κτίριο, όμως οι Ρομά κατάφεραν κι έφτασαν μέχρι την είσοδο, ενώ κατά διαστήματα, έκαναν «ντου» προσπαθώντας να εισβάλουν στο μέγαρο από διάφορες εισόδους. Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, πέταξαν διάφορα αντικείμενα και πέτρες, ενώ στη συνέχεια επιδόθηκαν σε κυνηγητό και κάποιοι ήρθαν ακόμα και στα χέρια.

 

 

Λίγο νωρίτερα επιχείρησαν να λιντσάρουν έναν φίλο του 35χρονου ιδιοκτήτη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Τα ΜΑΤ, που δεν είχαν καταφέρει για αρκετή ώρα να ελέγξουν την κατάσταση, προχώρησαν σε ρίψη χημικών για να διαλύσουν το πλήθος, όμως οι Ρομά παρέμειναν σε κοντινή ακτίνα. Από την άλλη, υπήρχαν συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Σολωμού Κορινθίας, οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του 35χρονου, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά.

 

 

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε την επίθεση των Ρομά, οι οποίοι μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ ακόμα επικρατεί ένταση. Στο σημείο σπεύδουν ολοένα και περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη. Ο κατηγορούμενος δεν προσήχθη στο δικαστικό μέγαρο, καθώς οι Αρχές δεν κατάφεραν να βρουν ασφαλή δίοδο προς το δικαστικό μέγαρο, το οποίο εκκενώθηκε μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση.

 

 

Από τα αντικείμενα που εκσφενδονίζονταν τραυματίστηκε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος χτυπήθηκε από θραύσμα τζαμιού του κυλικείου του δικαστικού μεγάρου.

 

 

 

 

 

ethnos.gr