Βίντεο-σοκ: Το μαχαίρωμα 22χρονης από χούλιγκαν - Νέος κύκλος «πολέμου» οπαδών

Γυναίκες, παιδιά, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, αθλητές, παράγοντες κι άτυχοι που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα.

 

 

Η οπαδική βία χτυπάει τυφλά και δεν υπολογίζει ποιον βρίσκει στο διάβα της, αρκεί να επιβληθεί και να δείξει ότι είναι πιο δυνατή από τον «απέναντι». Τα τελευταία γεγονότα, έχουν αναγκάσει τις Αρχές να αναθεωρήσουν πλήρως τον τρόπο, με τον οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν τους χούλιγκαν, που πλέον δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν και χτυπούν αδιακρίτως στο... ψαχνό.

 

 

Χούλιγκαν του Ολυμπιακού, επιτέθηκαν σε μία 22χρονη οργανωμένη οπαδό του Παναθηναϊκού, την οποία συνάντησαν σε ένα παρκάκι της περιοχής του Περιστερίου κι αφού την ξυλοφόρτωσαν βάναυσα, την μαχαίρωσαν στο πόδι. Το περιστατικό προηγήθηκε της επίθεσης των οπαδών του Παναθηναϊκού στο «Παπαστράτειο», με τις Αρχές να εικάζουν ότι επρόκειτο για «αντίποινα», στα οποία χτυπήθηκαν γυναίκες και παιδιά, μεταξύ των οποίων κι ένας ΑμεΑ φίλος του Ολυμπιακού.

 

 

Μιλώντας χθες (6/3) από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό και το μαχαίρωμα της 22χρονης: «Πριν λίγο και ενώ εμείς συζητάμε εδώ, μια πράξη βίας καταδικαστέα και αποτρόπαια με θύμα μια γυναίκα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Φαίνεται ότι είναι ενέργεια οπαδικής βίας με μια επίθεση σε μια γυναίκα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Μοιάζει να είναι ξεκαθάρισμα στον χώρο μεταξύ οπαδών. Καταδικάζω την πράξη αυτή. Αύριο θα επισκεφτώ τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και μετά θα ενημερώσω τα πολιτικά κόμματα» είπε ο Βασιλειάδης.

 

 

 

 

 

Πώς ξεκίνησε το (νέο) κύμα βίας μεταξύ των οπαδών

 

 

Η σαββατιάτικη (2/3) σοκαριστική επίθεση 30 κουκουλοφόρων στον αγώνα πόλο Ολυμπιακός - Γλυφάδα στο Παπαστράτειο, με λοστούς, ρόπαλα και μαχαίρια, που οδήγησε στον τραυματισμό τριών ατόμων, δεν ήταν «τυχαίο» ή «μεμονωμένο» περιστατικό βίας.

 

 

Ηταν ακόμα ένας «μαύρος» κρίκος στην αλυσίδα των κρουσμάτων σκληρής βίας και «αντιποίνων» ανάμεσα στους οπαδούς των μεγάλων ομάδων της χώρας, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν εφιαλτικά την τελευταία διετία... Μια αλυσίδα που «ακουμπάει» τους κεντρικούς πυρήνες των οπαδών, οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα, φέρνοντας πλέον νέα «ήθη και έθιμα» ακόμη και στην οπαδική βία.

 

 

Η αρκετά πιο αποτελεσματική -σε σχέση με το παρελθόν- πρόληψη και αντιμετώπιση των «ραντεβού του θανάτου» από την πλευρά της Αστυνομίας «υποχρέωσε» τις οπαδικές «κεφαλές» (και δη τις νεότερες «γενιές» που ανέλαβαν τα ηνία σε συνδέσμους) στην επινόηση νέων μορφών οπαδικού «πολέμου». Οι δε «βεντέτες» που άνοιξαν ανάμεσα σε συνδέσμους από τις αρχές του 2017 οδήγησαν σε εκατέρωθεν αιφνιδιαστικές «επισκέψεις» και επιθέσεις, που πραγματοποιούνται (συνήθως) στο περιθώριο αγώνων, μικρότερων αθλημάτων και δη σε... ανύποπτες στιγμές. Εκεί όπου τα «αντανακλαστικά» και τα περιθώρια αντίδρασης των (αιφνιδιασμένων) αστυνομικών Αρχών είναι μειωμένα.

 

 

Οι οπαδικές επιθέσεις έχουν κυρίως ως βάση τους το «δίπολο» οπαδών Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, αλλά συχνά-πυκνά επεκτείνονται και στο φάσμα των οπαδών της ΑΕΚ.

 

 

Πριν από δύο χρόνια

 

 

Η γενίκευση αυτού του «πολέμου» ξεκίνησε ουσιαστικά τον Φεβρουάριο του ’17 με την επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού στον σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στη Λ. Βουλιαγμένης. Η πρώτη επίθεση έφερε και έναν δεύτερο «κύκλο» επεισοδίων στο κοντινό Μετς, τον Δεκέμβριο του ’17, στο πλαίσιο της αναμέτρησης βόλεϊ Παναθηναϊκός-Εθνικός, με τραυματίες και συλλήψεις. Ακολούθησαν τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου 2018 στην Καλλιθέα, μετά τον αγώνα Εθνικός-Παναθηναϊκός για το Κύπελλο βόλεΐ, όταν οπαδοί του «τριφυλλιού» κατευθύνθηκαν προς σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην οδό Θησέως, με αποτέλεσμα να μετατραπεί η περιοχή για μισή ώρα σε... πεδίο μάχης.

 

 

Τον Μάρτιο του ’18 υπήρξε νέα επίθεση με μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα, για να συνεχιστεί η «βεντέτα» με μικρότερες εκατέρωθεν επιθέσεις σε συνδέσμους των «αιωνίων». Τον περασμένο Σεπτέμβριο σημειώθηκε διπλό περιστατικό μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στον Κολωνό για το... κουμάντο της περιοχής.

 

 

Επίθεση και «αντίποινα»

 

 

Τον Νοέμβριο του 2018 περίπου 40 οπαδοί της ΑΕΚ που έφτασαν στα όρια της «Θύρας 35» του ΟΑΚΑ, «καμουφλαρισμένοι» με κασκόλ του Παναθηναϊκού, επιτέθηκαν με μαχαίρια σε οπαδούς των «πράσινων» που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών στα πόδια και στο κεφάλι, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου 2018 υπήρξε επίθεση με μολότοφ από οπαδούς του Παναθηναϊκού στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στον Ασπρόπυργο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακός-Ζάλγκιρις με τρεις τραυματισμούς! Πριν από έναν μήνα (4 Φεβρουαρίου) 100 κουκουλοφόροι οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι (υπήρχαν εντός του κτιρίου οπαδοί των «πράσινων»), προκαλώντας τραυματισμούς και σοβαρές υλικές ζημιές έπειτα από άγριες συμπλοκές.

 

 

Η τελευταία επίθεση στο «Παπαστράτειο», όπως επισημαίνεται και από την Αστυνομία, ήταν ουσιαστικά «αντίποινα» των οπαδών του «τριφυλλιού», που είχαν πληροφορηθεί πως εντός του κολυμβητηρίου του Πειραιά βρίσκονταν και ορισμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση στον Σύνδεσμο του Περιστερίου...

 

ethnos.gr