Το Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας στον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη της Motor Oil

Το πρώτο βραβείο επιχειρηματικής αριστείας  απένειμε  στον επιχειρηματία κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη και στην εταιρία Motor Oil,  στο πλαίσιο της έκθεσης “Πελοπόννησος 2018”, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Είναι η επιβράβευση για το μεγάλο έργο που προσφέρει ο Όμιλος της Motor Oil στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

 

«Κατάθεση ευγνωμοσύνης»  χαρακτήρισε το πρώτο βραβείο που απένειμε στον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, μιλώντας για το αθόρυβο πολλές φορές έργο της προσφοράς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας  Παναγιώτης Πιτσάκης.

 

«Εμείς σαν Επιμελητήριο Κορινθίας τιμούμε τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και τη Motor Oil, για την πατριωτική τους συνείδηση, που δείχνει τον  σωστό δρόμο στους επιχειρηματίες. Γιατί δημιουργούν εθνικό κεφάλαιο. Το κοινωνικό τους έργο που είναι και μεγαλώνει την επιχειρηματική τους αξία. Είναι οι σύγχρονοι ευεργέτες σε μια πατρίδα που πάντα δοκιμάζεται. Πατριώτες που ο πλούτος γίνεται  σε μεγάλο βαθμό, καθημερινά,  κοινωνικό αγαθό  και το μοιράζονται σε όσους το έχουν ανάγκη»  τόνισε ο  κ. Πιτσάκης. 

 

Το βραβείο,  εκ μέρους του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, παρέλαβε ο Διευθυντής Διοικητικού κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος.

 

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση για αυτή την απονομή που γίνεται στο όνομα του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη. Πρέπει να αναφέρω ότι και ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης,  ο αντιπρόεδρος, και αυτός συμμετέχει σε όλο αυτό το πρόγραμμα» υπογράμμισε ο κ. Κανελλόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε:  «Η Motor Oil φιλοξενείται στη περιοχή της Κορινθίας. Άρα λοιπόν,  αισθάνεται ότι πρέπει να δώσει μία αντιπαροχή στη Κορινθία και στους ανθρώπους της Κορινθίας. Ξέρουμε ότι είμαστε βιομηχανία και ξέρουμε ότι οι άνθρωποι στη Κορινθία μας αγαπούν». 

 

 

Motor Oil

Motor Oil

 

 

Στην απονομή, αναφέρθηκε ότι ο Όμιλος της Motor Oil διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διύλιση του πετρελαίου, αποτελεί στυλοβάτη της εθνικής οικονομίας και όλοι οι άνθρωποί της πιστεύουν σε βασικές αξίες όπως:  Η ακεραιότητα, ο σεβασμός στον άνθρωπο, η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια.

 

Το βραβείο απένειμε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.  

 

«Η παρουσία μου εδώ θέλει να δείξει την θέληση της Κυβέρνησης, να διαμορφώσει μια νέα σχέση με το επιχειρείν στην Ελλάδα, με το υγιές επιχειρείν. Είναι παραδείγματα θετικά, είναι παραδείγματα ότι μπορούμε» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας. 

 

Για τη δράση της Motor Oil και τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης - με διακριτικότητα- για βασικές ανάγκες του πληθυσμού, όπως την παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε δημόσια σχολεία, μίλησε ο παρουσιαστής -δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης: «Η δαπάνη η ετήσια - κι αυτό είναι η εταιρική κοινωνική ευθύνη του Ομίλου - είναι περίπου στα 2,5 εκατ. ευρώ κι έχετε μια σειρά απο δράσεις στον Πολιτισμό, άλλο μισό εκατομμύριο και παραπάνω, ενώ  στηρίζετε την Παιδεία και τη Νέα Γενιά με ετήσια δαπάνη 1,3 εκατ. ευρώ».  

 

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν άλλες πέντε επιχειρήσεις.