Βρήκαν το μπελά τους οι μεγαλοοφειλέτες της Κορινθίας!

Στην εφαρμογή του νόμου περί δέσμευσης μισθωμάτων σε ιδιοκτήτες που οφείλουν μεγάλα ποσά, έχει προχωρήσει και η ΔΟΥ της Κορίνθου το τελευταίο διάστημα! Πληροφορίες λένε πως στην διάρκεια εφαρμογής που δεν είναι μεγάλη, έχουν μπει στα ταμεία της εφορίας περί τις 400.000 ευρώ, χρήματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν καταβληθεί!

 

Τι ακριβώς συμβαίνει;

 

Ο νόμος λοιπόν λέει πως εάν ο οφειλέτης διαθέτει ακίνητα τα οποία μισθώνει τότε κατάσχεται το μίσθωμα από το κράτος για την αποπληρωμή των χρεών. Πως γίνεται; Ο δικαστικός επιμελητής εμφανίζεται στην πόρτα του ενοικιαστή και επιδίδει έγγραφα βάσει των οποίων του γνωστοποιείται αφενός η οφειλή του ιδιοκτήτη του ακινήτου (με κάθε λεπτομέρεια και τούτο δεν ξέρουμε κατά πόσον άπτεται ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων) και αφετέρου η δική του υποχρέωση να καταβάλει το μίσθιο σε συγκεκριμένο λογαριασμό προκειμένου να πληρώνεται η οφειλή!

 

Η διαδικασία αφορά τον χρόνο μίσθωσης που αναφέρεται στο συμβόλαιο ενοικίασης, με την ΔΟΥ να εισπράττει εν τέλει ένα σεβαστό ποσό αφού κανέναν συμβόλαιο δεν είναι κάτω του ενός έτους!

 

Τα τραγελαφικά

 

Και ο νόμος μπορεί ορθώς να πράττει προκειμένου να εισπράττει τις οφειλές που παρ ότι έχοντες πολλοί δεν αποπληρώνουν, ωστόσο με την διαδικασία που προβλέπεται η ταλαιπωρία έγκειται καθαρά και μόνο στον ενοικιαστή ο οποίος όχι μόνο βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να γίνει γνώστης οφειλών ενός τρίτου προσώπου (με κάθε λεπτομέρεια)  αλλά υποχρεούται να τρέξει τόσο στο δικαστήριο όσο και στην εφορία προκειμένου να κάνει αίτηση αποδοχής της διαδικασίας και να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες (τι θα συμβεί ας πούμε αν χρειαστεί να αποχωρήσει νωρίτερα από το χρόνο που αναφέρει το συμβόλαιο).

 

Το δε εξοργιστικότερο όλων είναι πως εάν ο ενοικιαστής δεν ολοκληρώσει τις ενέργειες αυτές τις αμέσως επόμενες ημέρες από την επίδοση των εγγράφων μετατρέπεται εκείνος σε οφειλέτη αφού τα χρέη του ιδιοκτήτη βαρύνουν πλέον εκείνον! Πρόσφατα ενοικιαστής στη πόλη της Κορίνθου ήρθε αντιμέτωπος με δικαστικό επιμελητή και με την όλη φυσικά διαδικασίς που περιγράφεται!

 

Το…παράλογον βέβαια του πράγματος έχει οδηγήσει σε εισπράξεις που ήταν άλλωστε και το ζητούμενο!

 

Τώρα γιατί οι υπηρεσίες, σε μεγαλοοοφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία δεν προχωρούν σε άμεσες κατασχέσεις και άρα άμεση αποπληρωμή του χρέους, είναι απορίας άξιον!

 

moriasnews.gr