Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

 

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Για αύριο Τρίτη, προβλέπονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στα βόρεια), την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανώς τη δυτική Στερεά. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά αναμένεται πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ