Ξάφριζαν ηλικιωμένους στην Κόρινθο

Οι Αρχές συνέλαβαν τους τέσσερις Έλληνες κακοποιούς μετά από καταδίωξη στην επαρχιακή οδό Κέρτεζης– Καλαβρύτων

 

 

 

Τέλος στην δράση μιας σπείρας που ξάφριζε επί τέσσερις μήνες ηλικιωμένους στα ορεινά χωριά των Καλαβρύτων, έβαλαν μετά από καταδίωξη οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που συνέλαβαν τους τέσσερις Έλληνες κακοποιούς μετά από καταδίωξη στην επαρχιακή οδό Κέρτεζης– Καλαβρύτων.

Οι τέσσερις δράστες ηλικίας 52, 46, 37 και 30 χρόνων είχαν προσπαθήσει να κλέψουν τις οικονομίες μιας ηλικιωμένης στην Κέρτεζη με τη μέθοδο της απασχόλησης, αλλά εκείνη κατάλαβε τους σκοπούς τους και έβαλε τις φωνές τρέποντάς τους σε φυγή. 

Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, όμως, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα, εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς και οι επιβάτες συνελήφθησαν. Όπως αποδείχθηκε, όλοι είχαν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν δικογραφίες για παρόμοιες κλοπές σε Πάτρα, Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Πύργο, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Ναύπλιο, Κόρινθο, Άργος, Λαμία, Αμφίκλεια και Αττική.

Στην προανάκριση -η οποία συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους- αποκαλύφθηκε ότι τους τελευταίους μήνες οι δράστες είχαν διαπράξει δυο κλοπές και πέντε απόπειρες κλοπής σε σπίτια, για τις οποίες σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων. Παράλληλα, το όχημα που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους κατασχέθηκε.

 

protothema.gr