Ξένιος Ζεύς Λουτρακίου: Ημερίδα για τα Πνευματικά Δικαιώματα

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΩΝ Ο «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.», θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 5/11/18 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέματα:

 

1ο ΘΕΜΑ: Πνευματικά Δικαιώματα – Τελευταίες εξελίξεις.

 

Μετά την κατάργηση της Α.Ε.Π.Ι. οι εταιρείες Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων από δύο έγιναν τρεις με αποτέλεσμα τα αμοιβολόγια να αυξηθούν από 80% έως 100%.

 

 Πως θα απαλλαγούμε νόμιμα και νομότυπα από τις ανωτέρω εταιρείες.

 

 Πως θα αποφύγουμε τις πληρωμές των προηγούμενων ετών.

 

2ο ΘΕΜΑ: Όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί το κατάστημα για να αποφεύγει τις παραβάσεις – πρόστιμα – ομαλή λειτουργία της επιχείρησης (24 σημεία).

 

3ο ΘΕΜΑ: Θα γίνει γνωριμία και ενημέρωση της μουσικής MyFreeMusic, η οποία στο πεδίο της ελεύθερης μουσικής είναι μοναδική στην Ελλάδα διότι το ρεπερτόριο της έχει εκτελεστεί με μουσικούς και τραγουδιστές οι οποίοι παραιτήθηκαν από τα πνευματικά τους δικαιώματα από όλες τις άλλες εταιρείες και παρέμειναν στη MyFreeMusic.

 

Θα επακολουθήσει συζήτηση – ερωτήσεις για οτιδήποτε αφορά τον κλάδο.

 

Ομιλητής και αναλυτής ο κ. Γρηγόρης Τσαπατσάρης, γνωστός σ’όλη την Ελλάδα από τις εκατοντάδες αθωώσεις συναδέλφων καταστηματαρχών από τα πνευματικά Δικαιώματα και με την συμμετοχή του στα κεντρικά όργανα για 18 χρόνια.

 

Ο κ. Τσαπατσάρης είναι: Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (Δημόσιας Διοίκησης και Επιχειρήσεων) – Ιδρυτής και Διευθυντής στα σχολεία ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Μέχρι πριν λίγο καιρό Καθηγητής στην Σχολή Αστυφυλάκων Π.Ε. Γρεβενών και Εισηγητής σε προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. – 32 χρόνια στον συνδικαλισμό ως Πρόεδρος Εστιατορίων και Καφετεριών του Ν. Γρεβενών και Πρόεδρος των Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης Δυτικής Μακεδονίας – Θεωρείται ο πλέον Έμπειρος και Ειδικός Αναλυτής στα Πνευματικά Δικαιώματα – Μέχρι και πριν ένα μήνα ήταν μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. «Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορίων & Συναφών Επαγγελμάτων», με θέση υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων – Αντιπρόσωπος της Γ.Ε.Σ.Β.Ε.Ε. «Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας» και από το 2016 εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε «Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων» και το 2017 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της >.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Θα δοθεί σ’όλους τους μετέχοντες οδηγός ενημέρωσης και συμπεριφοράς για πνευματικά δικαιώματα.