Το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού (εικόνες)

Ξεχωριστή ημέρα ήταν η χθεσινή (Τρίτη 12 Ιουνίου 2018), για την ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

 

 

Άπαντες, ενημερώθηκαν για τα έργα που γίνονται συνεχώς από το 2010 και έπειτα, αφού επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη, οι εγκαταστάσεις συνεχίζονται και ανακαινίζονται συνεχώς. Το προπονητικό κέντρο, που καλύπτει έκταση 100 στρεμμάτων, είναι ουσιαστικά το σπίτι της ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά και των Ακαδημιών των ερυθρολεύκων.

 

 

Από το 2010 και μετά, έχουν δαπανηθεί περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ για βελτιωτικά και επεκτατικά έργα, που κατατάσσουν το Ρέντη, σε ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα της Ευρώπης.

 

 

Η Ακαδημία της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποτελείται από 11 τμήματα στα οποία εκπαιδεύονται και αγωνίζονται 265 ποδοσφαιριστές ηλικίας από 8 έως 19 ετών. Επιπλέον υπάρχει και η ομάδα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό», μία δράση για την οποία διακρίθηκε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ Ευρωπαϊκά.

 

 

Στους ξενώνες, φιλοξενούνται 50 παιδιά ηλικίας 14 έως 19 ετών απ’ όλη την Ελλάδα τα οποία είναι μέλη των ομάδων της Ακαδημίας. Η ομάδα έχει την ευθύνη για τα παιδιά αυτά, τα οποία έχουν φύγει από το σπίτι τους κυνηγώντας τους στόχους τους σε όλους τους τομείς. Εκτός από αθλητές είναι και μαθητές, γι αυτό η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει φροντίσει για την εκπαίδευση τους με καθηγητές που έχουν το ρόλο να καλύπτουν τα κενά τους, αλλά και με δασκάλους σε ξένες γλώσσες.

 

 

Τους δημοσιογράφους, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Παύλου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

«Να σας καλωσορίσω στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού, στο σπίτι μας, στο σπίτι των Πρωταθλητών».

 

Από εκεί και πέρα, έγινε ξενάγηση σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων.

 

 

Από το ανανεωμένο γυμναστήριο με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα και το φυσικοθεραπευτήριο, μέχρι  τα γήπεδα του προπονητικού, με τον ξεχωριστό χλοοτάπητα, αποτελούμενο 80% από φυσικό χόρτο και 20% από συνθετική ίνα. Τρία γήπεδα με αυτού του είδος τον χλοοτάπητα που χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα, αλλά και η Κ20 στα παιχνίδια της για το πρωτάθλημα, αλλά και στα ευρωπαϊκά της ματς. Η Ακαδημία που έχει στη... διάθεση της δικά της αποδυτήρια -καλύτερα και από μερικά γήπεδα της Σούπερ Λιγκ- δικό της γυμναστήριο, φυσιοθεραπευτήριο και χώρο αναψυχής…

 

 

Εκτός από τα δύο μεγάλα γήπεδα που αναφέραμε, υπάρχουν ακόμα έξι μικρών και μεγάλων διαστάσεων που χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες του Ολυμπιακού. Επίσης υπάρχει και ένα γήπεδο beach soccer.

Ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, όπως αυτό του Ολυμπιακού, δεν είναι μόνο γήπεδα. Εκτός από τους ξενώνες για τις Ακαδημίες, υπάρχει και το ξενοδοχείο της πρώτης ομάδας, καθώς οι ποδοσφαιριστές περνούν αρκετές ώρες στου Ρέντη. Στο κτίριο με τα δωμάτια βρίσκεται και το εστιατόριο, με τον σεφ και την ομάδα του να επιμελούνται από το φαγητό των παικτών της πρώτης ομάδας, μέχρι το κολατσιό των ποδοσφαιριστών των Ακαδημιών στο σχολείο.

 

 

Όλα αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες του διατροφολόγου του συλλόγου. Υπάρχει η κεντρική αίθουσα όπου γευματίζει η πρώτη ομάδα και άλλη μία για την Ακαδημία! Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και η αίθουσα αναψυχής της Α' ομάδας με παιχνιδομηχανές, μπιλιάρδο κ.α.

 

 

Το φυσιοθεραπευτήριο και το εργομετρικό έχουν τη δική τους μεριά στις εγκαταστάσεις στου Ρέντη και η επένδυση με μηχανήματα τελευταίες τεχνολογίας, είναι μεγάλη. Ο κ. Θέος και οι συνεργάτες του έχουν στη διάθεση τους δύο αίθουσες γεμάτα με μηχανήματα για να βοηθούν τους αθλητές να ξεπερνούν γρήγορα τους τραυματισμούς τους. Αυτά τα δωμάτια... συνορεύουν με την πισίνα, το χαμάμ και το υδρομασάζ.

 

 

Από τα πιο εντυπωσιακά δωμάτια στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, είναι το RED ROOM. Πρόκειται για μία αμφιθεατρική αίθουσα με μεγάλη οθόνη. Το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας με τους αναλυτές της, ετοιμάζουν τα videos και συλλέγουν τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών από τα gps που φορούν στους αγώνες και τις προπονήσεις. Σε εκείνη την αίθουσα ο προπονητής του Ολυμπιακού αναλύει, δείχνει, επισημαίνει και βάζει τις βάσεις για τη σωστή προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» εν όψει του επόμενου αντιπάλου. Εκτός από τις αναλύσεις εκεί μεταφέρονται πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές όταν θέλει να τους μιλήσει ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, ο κ. Μαρινάκης.

 

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα προπονητικό κέντρο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, βάζοντας ουσιαστικά πολύ γερές βάσεις για να πατήσει πάνω το οικοδόμημα του Ολυμπιακού.

 

Η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και αυτό φαίνεται σε κάθε βήμα που κάνει κάποιος στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, το οποίος έχει αλλάξει αρκετά…

 

Πηγή: Novasports.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ