"Υπήρξαν 3 νεκροί στη φωτιά της Κινέτας - Η κυβέρνηση αποσιώπησε το θάνατό τους"

Μια συγκλονιστική είδηση που ανατρέπει με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο όλα όσα γνωρίζουμε για τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 στην Αττική δημοσιεύει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ», ή ακόμα καλύτερα οι καταγγελίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας μέσα από την εφημερίδα, που καταρρίπτουν όλες τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, που εδώ και 45 ημέρες, εσκεμμένα ή όχι, διατείνονται σε όλους τους τόνους ότι από την πυρκαγιά της Κινέτας δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα!

 

Κι όμως, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία πτώματα βρέθηκαν να επιπλέουν μπροστά σε γνωστό ξενοδοχείο με τουρίστες (από τις ανατολικές χώρες), στην Κινέτα, μόλις δύο ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές.

 

Τα 3 πτώματα βρέθηκαν να επιπλέουν απανθρακωμένα κοντά στην ακτή και εντοπίστηκαν από μόνιμους κατοίκους της περιοχής που πήγαιναν για το μπάνιο τους και οι οποίοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ που περισυνέλεξε σε χρόνο-ρεκόρ μαζί με την Αστυνομία τις τρεις σορούς τα χαράματα και μακριά από τα βλέμματα κατοίκων και τουριστών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο είναι ενήλικοι και ο ένας ανήλικος. Το σημείο όπου βρέθηκαν επιπλέοντα τα κορμιά των αδικοχαμένων ανθρώπων είναι απομονωμένο, παρόλο που 300 μέτρα πριν, στην ίδια ακτογραμμή, βρίσκεται ένα μεγάλο και εμβληματικό ξενοδοχείο της περιοχής, με εκατοντάδες τουρίστες, όπως προαναφέραμε.

 

Δεν αγνοούνται τα τρία θύματα

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «ΜΠΑΜ», τα τρία άτυχα θύματα δεν είναι μέλη κάποιου τουριστικού γκρουπ, ούτε διέμεναν στο εν λόγω ξενοδοχείο. Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν στην «ΜΠΑΜ» οι ιδιοκτήτες του, και πιο συγκεκριμένα η κ. Κουβαρά, η οποία δεν γνώριζε το παραμικρό. «Δεν αντιληφθήκαμε το παραμικρό. Ούτε τους νεκρούς, ούτε όμως συνεργεία περισυλλογής, αστυνομικούς, το ΕΚΑΒ ή άλλον κρατικό φορέα. Αν έγιναν όλα γρήγορα και μάλιστα μέσα στα χαράματα, τότε τι να σας πω; Πάντως μου προκαλεί έκπληξη πώς είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο και να μην ειδοποιηθούμε και να ερωτηθούμε αν αγνοείται κάποιο μέλος του προσωπικού ή πελάτης μας. Το ξενοδοχείο μας δεν υπέστη ζημιές, όμως η εικόνα γύρω μας δείχνει το μέγεθος της καταστροφής!» επισημαίνει η ιδιοκτήτρια κ. Κουβαρά.

 

«Νεκροί 2 ενήλικες και 1 παιδί»

Η καταγγελία όμως του επί 28 έτη προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας κ. Βασίλειου Μόσχου είναι κατηγορηματική και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας: «Δυστυχώς ήμουν και είμαι στην Κινέτα από την πρώτη στιγμή που συνέβη το κακό. Και ως άνθρωπος και ως τέως αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά ως πρόεδρος της Κινέτας, αυτά που γνωρίζω και σας αναφέρω είναι απολύτως τεκμηριωμένα και βιωματικά. Στην Κινέτα λοιπόν υπήρξαν θύματα και μάλιστα 3 απανθρακωμένα πτώματα τα οποία επέπλεαν στην περιοχή Sun και βρέθηκαν τα ξημερώματα, τρεις περίπου ημέρες μετά τις πυρκαγιές στις 26 με 27 του Ιουλίου. Τα πτώματα βρέθηκαν από τρεις κατοίκους που πήγαιναν για το μπάνιο τους. Δεν ξέρουμε ούτε ποιοι είναι, ούτε πώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο νερό. Στην περιοχή η φωτιά έφτασε μέχρι και τις ξαπλώστρες, μην το ξεχνάτε αυτό» δηλώνει ο πρόεδρος της Κινέτας Βασίλης Μόσχου, φανερά αγανακτισμένος από την αντιμετώπιση των πυρόπληκτων κατοίκων της Κινέτας από το κράτος.

 

«Κουκουλώσανε την Κινέτα»

«Αν δεν το έχετε καταλάβει, θα σας το εξηγήσω χωρίς περιστροφές. Η κυβέρνηση έκανε απανωτά λάθη. Και ένα από αυτά είναι ότι προσπάθησε να θάψει το θέμα της Κινέτας. Ακριβώς γιατί φάνηκε η πλήρης αδυναμία της να διαχειριστεί το θέμα όπως συμβαίνει με κάθε φυσική καταστροφή τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας. Ξεχνάτε τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα; Τα εκατομμύρια που κατασπαταλήθηκαν και τις πλημμύρες που ξαναέπνιξαν την περιοχή μόλις πριν λίγους μήνες; Ξεχνάτε το τάνκερ που άδειασε στη θάλασσα της Αττικής εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο και ουδείς πλήρωσε και για αυτό; Τα ίδια συμβαίνουν και στην περίπτωση της Κινέτας αλλά και των θυμάτων. Νεκρών και ζωντανών.

 

Οι νεκροί κατέληξαν στα αζήτητα σε κάποιο θάλαμο-ψυγείο στο κοιμητήριο στο Σχιστό, όπως μάθαμε, με συνοπτικές διαδικασίες και οι ζωντανοί κάτοικοι που καταστράφηκε το βιός τους δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε στο ελάχιστο. Κάποιες εξαιρέσεις υπάρχουν βέβαια που μας γεμίζουν με υποψίες. Επομένως, το κουκούλωσαν το θέμα όπως- όπως και κοροϊδεύουν τον κόσμο με ανύπαρκτες αποζημιώσεις. Είδατε, όλοι τρέχουν στο Μάτι. Λες και η Κινέτα με τις υπερπολλαπλάσιες καταστροφές δεν έπαθε τίποτα. Οι κάτοικοι εδώ δεν εισπνέουν τον θάνατο; Τα 62.000 στρέμματα που κάηκαν ποιος τα εισπνέει μαζί με τα τοξικά υλικά και τον αμίαντο που έχει γεμίσει την ατμόσφαιρα; Μας κοροϊδεύουν, κύριοι, και οι κυβερνώντες και λοιποί φορείς που υπόσχονταν μέσω διαφημίσεων αγάπης ότι θα δώσουν στους κατοίκους την οικονομική τους στήριξη! Ούτε ένα ευρώ δεν έχει κατατεθεί επίσημα στην Ομοσπονδία μας» προσθέτει ο Βασίλης Μόσχου.