Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη Κορίνθου.

 

 

 

 «Την Τετάρτη στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων «ΙΒ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018», στα Προπύλαια του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ώρα 8:00΄ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλου Ιάσονος και Ακύλα, Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βλασίου, Αγίων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, των Αγίων Μαρτύρων Λεωνίδου και της συνοδείας αυτού Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Οσίας Υπομονής ως και οι Ιερές Εικόνες, της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και πάντων των εν Κορινθία Αγίων.

 

Μετά την δέηση κατά την υποδοχή των Ι. Λειψάνων θα ακολουθήσει η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Απ. Παύλου και η «ενθρόνησις» αυτού και στην συνέχεια η Ι. Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Στην Ι. Αγρυπνία θα ψάλλει η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ».

 

Το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Αποστόλου Παύλου ως και τα Ιερά Λείψανα των ως άνω Αγίων και οι Ιερές Εικόνες της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και των εν Κορινθία Αγίων θα εκτίθενται σε προσκύνηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό από το απόγευμα της Τετάρτης 20  Ιουνίου 2018 έως και το Εσπέρας της Παρασκευής 29 Ιουνίου 2018 και κατά τις ώρες από 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ καθημερινά.

 

Η συμμετοχή σας στην υποδοχή των Ι. Λειψάνων και στην Ι. Αγρυπνία, που θα επακολουθήσει, ως και σε όλες τις Ι. Ακολουθίες των επόμενων ημερών, αποτελεί έκφραση σεβασμού και ευλαβείας προς τον Απόστολό μας Άγιο Παύλο και πάντας τους εν Κορινθία Αγίους και ταυτόχρονα αφορμή αγιασμού και ευλογίας».