«Υπογράφουμε: Σώστε τα αδέσποτα της Χωματερής Λουτρακίου»

1573 υπογραφές μέχρι αυτή την στιγμή έχει συγκεντρώσει το ψήφισμα δύο πολιτών που έχει αναρτηθεί στην γνωστή ιστοσελίδα Avaaz.org και αφορά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα αδέσποτα σκυλιά της Χωματερής Λουτρακίου.

 

 

Όπως έχει αναδείξει και σε πρόσφατη ανάρτηση το Loutraki365.gr (Απελπιστική η κατάσταση με τα αδέσποτα στη Χωματερή Λουτρακίου (φωτο)) στη Χωματερή Λουτρακίου υπάρχουν περίπου 150 - 200 ζώα (ποτέ δεν είναι δυνατόν να μετρηθούν) τα οποία τρέφονται από τα σκουπίδια.

 

 

Βρίσκονται εκεί πάνω από 15 χρόνια και τα ζευγαρώματα έχουν αυξήσει τον πληθυσμό τους. Τα περισσότερα από αυτά είναι άρρωστα από δερματικά και ερλιχείαση, αναιμία, λεϊσμάνια κλπ. Σε χειρότερη κατάσταση βρίσκονται τα κουτάβια. Από 1 μηνός έως 3 - 4, σχεδόν όλα πάσχουν από τύφο και δερματικά (ψώρα).

 

 

Όλα τα ζώα είναι ημίαιαμα λόγω τυχαίων διασταυρώσεων μεταξύ τους. Επίσης δεν πλησιάζονται εύκολα γιατί δεν έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία. Οι εθελοντές που προσπαθούν να φροντίσουν όσο είναι δυνατό τα σκυλιά αυτά, δεν μετακινούν τα ενήλικα ζώα από τον χώρο τους, εκτός αν είναι άρρωστα ή πρέπει να στειρωθούν. Όπως καταλαβαίνει κανείς, το να πιάσεις τα σκυλιά είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί πάνω από ένα άτομο.

 

 

Εκείνα που έχουν άμεση ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας είναι τα κουτάβια.

 

 

Το ψήφισμα έχει τον εύλογο τίτλο «Σώστε τα αδέσποτα της Χωματερής Λουτρακίου» και αναφέρει:

 

 

«Γιατί είναι σημαντικό;

 

Τα ζώα βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και οι Αρχές αδιαφορούν. Δύο ζωόφιλες εθελόντριες προσπαθούν να τα φροντίσουν και ανησυχούν για το ενδεχόμενο δηλητηρίασής τους τελικά. Ο Δήμος έχει υποχρέωση να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που λαμβάνει για την προστασία των αδέσποτων ακριβώς γι' αυτό το σκοπό».

 

 

Για να δείτε το ψήφισμα που έχει αναρτηθεί προς υπογραφή πατείστε ΕΔΩ