Ζώδια και Εκλογές

Μετά από πάρα πολύ καιρό έγινε viral και talk of the town στο Λουτράκι άρθρο που δημοσιεύτηκε σε έντυπη έκδοση.

 

Μας κίνησε την περιέργεια ο τίτλος πως ψηφίζει το κάθε ζώδιο που συζητιέται σήμερα σε όλη την πόλη, έτσι βρήκαμε και διαβάσαμε το 2ο τεύχος της δεκαπενθήμερης εφημερίδας που εκδίδει η δημοτική παράταξη “ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ”.

 

Ζώδια & Εκλογές

 

Πώς Ψηφίζει το κάθε ζώδιο;

 

Αλήθεια, με ποια κριτήρια και πώς ψηφίζει το κάθε ζώδιο;

 

ΚΡΙΟΣ

Ψηφίζει αυθόρμητα και υποστηρίζει την επιλογή του με ενθουσιασμό. Άλλοτε θα ψηφίσει σύμφωνα με τον συνδυασμό που έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσει και άλλοτε λειτουργεί περισσότερο ως αντιδραστικό στοιχείο και μπορεί να ψηφίσει τον πιο απίθανο συνδυασμό, εκείνον που μπορεί να κάνει την ανατροπή σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αμφιταλαντεύεται μεταξύ Γιώργου Γκιώνη και Δημήτρη Βασιλείου, αλλά βαθιά μέσα του ξέρει πως έχει έρθει η Ώρα για Δράση!

 

ΤΑΥΡΟΣ

Δύσκολα αλλάζει άποψη, θέλει σταθερότητα στη ζωή του και στις πολιτικές του προτιμήσεις. Εκείνη τη μέρα θα λειτουργήσει τελετουργικά και παραδοσιακά, θα ψηφίσει το πρωί, θα πάει για φαγητό και θα γυρίσει σπίτι να δει τα αποτελέσματα στην τηλεόραση. Δεν αποκλείεται να ψηφίσει σύμφωνα με το οικονομικό του συμφέρον. Δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι το πραγματικό του οικονομικό του συμφέρον βρίσκεται στην ευημερία του τόπου και θα αντιτάξει το προσωπικό του συμφέρον αναλαμβάνοντας Δράση!

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πρώτος στις εκστρατείες, θα υποστηρίξει θερμά αν πιστέψει κάποιον! Του αρέσει η βαβούρα αυτή των ημερών και θα το διασκεδάσει. Υποστηρίζει τη θέση του μέχρι τελικής πτώσεως. Ανοιχτός στις αλλαγές και τις προκλήσεις, δυσαρεστημένος από καθεστωτικές διοικήσεις αντιλαμβάνεται όσο κανείς πως ήρθε η Ώρα για Δράση!

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Συνήθως ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση και αν ψηφίσει, θα ψηφίσει ό,τι και η οικογένεια. Επειδή έχει έντονο το συναίσθημα της προστασίας του οικογενειακού συμφέροντος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για το που αυτό βρίσκεται σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Θα πάει μαζί με την οικογένειά του στο εκλογικό τμήμα. Έπειτα θα απολαύσει ένα λουκούλλειο γεύμα, για να συγχαρεί τον εαυτό του που τελικά πήγε να ψηφίσει.

 

ΛΕΩΝ

Πολιτικοποιημένο ζώδιο ο Λέοντας, θα απολαύσει κάθε φάση της διαδικασίας. Σίγουρα είναι καλεσμένος σε πολιτικές δεξιώσεις και σίγουρα θα έχει φίλους που κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο… Στο τέλος δεν θα επιλέξει να στηρίξει φίλους αλλά θα αναλάβει Δράση και θα ψηφίσει υπέρ του συλλογικού συμφέροντος Δεν θα σου πει ποτέ τι ψήφισε, θα αφήσει ένα μυστήριο να πλανάται.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θα μελετήσει και θα σχολιάσει κάθε άποψη και κάθε θέση. Του αρέσει να μαθαίνει οτιδήποτε αφορά τις εκλογές. Παρατηρεί καλά τις κινήσεις των συνδυασμών και ρίχνει την ψήφο του πάντα με αμφιβολία. Όσο και αν αμφιταλαντευτεί θα ανακαλύψει εύκολα τους λαγούς τις απερχόμενης δημοτικής αρχής και θα αναλάβει εγκαίρως Δράση.

ΖΥΓΟΣ

Σχεδόν ποτέ δεν είναι σίγουρος για την απόφασή του. Όταν τον ρωτούν τι θα ψηφίσει, λέει μισόλογα, γιατί δεν θέλει να τον χαρακτηρίσουν για την απόφασή του. Άλλωστε, μπορεί την άλλη μέρα να αλλάξει γνώμη! Αυτή η συνεχόμενη αμφιβολία θα τον οδηγήσει να αναζητήσει πειστικές απαντήσεις για την επόμενη μέρα και στην αντίληψη πως ήρθε η Ώρα για Δράση.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η ψήφος του είναι μυστική και συχνά άλλο δηλώνει κι άλλο ψηφίζει. Πιστεύει στη δικαιοσύνη και την ισοτιμία, όμως δεν ξέρει ποιος μπορεί να του τα προσφέρει. Πολλές φορές η ψήφος του είναι τιμωρητική - εκδικητική και ψάχνει εκείνον που είναι έτοιμος να συγκρουστεί με συμφέροντα, σε αυτή την εκλογική διαδικασία θα τον βρει στο πρόσωπο του Δημήτρη Βασιλείου.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ρητορεύει και φαίνεται σταθερός και πιστός στην ιδεολογία του, όμως πολλές φορές άγεται και φέρεται από τα συναισθήματα ή τα κολλήματά του ή την υπερβολική αισιοδοξία του για το μέλλον. Ακριβώς για αυτήν την αισιοδοξία για το μέλλον θα ταυτίσει τις απόψεις του με την Ώρα για Δράση.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Καμιά φορά σκέφτεται τι θα γινόταν αν κατέβαινε και ο ίδιος υποψήφιος. Του αρέσει η λογική, φοβάται τις μεγάλες αλλαγές και πιστεύει στις αξίες. Θα ψηφίσει συνετά και κόντρα στους φόβους του. Θα αντιληφθεί πως κάποιες φορές το πιο συνετό είναι η αλλαγή και η σύγκρουση με τα συμφέροντα και θα συμπορευτεί με την Ώρα για Δράση.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θα έχει δισταγμούς και αμφιβολίες, έπειτα θα καταλήξει κάπου μετά από πολλή σκέψη και στο τέλος μπορεί να ξεχαστεί και να μην ψηφίσει. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα εμπιστευτεί τον συνδυασμό του Δημήτρη Βασιλείου.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Ψηφίζει με βάση μια ιδανική κατάσταση και συχνά απογοητεύεται από τις επιλογές του. Θα απογοητευτεί βαθιά αν πιστέψει σε κάποιον και αποδειχτεί λιγότερος των προσδοκιών. Είναι βαθιά απογοητευμένος από τους προηγούμενους δημάρχους και έχει μεγάλες προσδοκίες από τον συνδυασμό του Δημήτρη Βασιλείου.

 

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η συντακτική ομάδα της εφημερίδας δείχνει ότι έχει φαντασία και πολύ πρωτότυπες ιδέες.

 

Όπως και το πρώτο τεύχος, με εξαιρετικό design, πολύ καλή στοιχειοθεσία και εκτύπωση.

 

Τα πρώτα δείγματα της παράταξης του γιατρού Δημήτρη Βασιλείου είναι κάτι περισσότερο από θετικά.

 

Αν τελικά αναλάβει το δήμο σίγουρα θα αλλάξουν πολλά.

 

Ελπίζοντας και σε άλλες τέτοιες εκπλήξεις περιμένουμε με αγωνία την 3ο έκδοση της εφημερίδας ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗnews.