Ζωντανή βρέθηκε η 13χρονη Jayme Closs, τρεις μήνες μετά τη δολοφονία των γονιών της

H Jayme Closs, μια έφηβη από το Γουισκόνσιν, εντοπίστηκε ζωντανή τρεις μήνες μετά τη δολοφονία των γονιών της στο σπίτι τους.  

 

Η 13χρονη βρέθηκε την Πέμπτη, υποσιτισμένη, απεριποίητη, αλλά ζωντανή, έχοντας, κατά πάσα πιθανότητα, δραπετεύσει από τον απαγωγέα της σε μια απομακρυσμένη κοινότητα σύμφωνα με την αστυνομία και τα Μέσα.  

 

Ένας άνδρας, που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα από την αστυνομία, φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση και κρατείται.  

 

Σημειώνεται πως οι σοροί του 56χρονου James Closs και της 46χρονης συζύγου του Denise εντοπίστηκαν στις 15 Οκτωβρίου.   

 

Ίχνη της κόρης τους Jayme δεν βρέθηκαν. Η εξαφάνιση του παιδιού σήμανε συναγερμό στις ΗΠΑ.

 

Το γεγονός καλύφθηκε από όλα τα Μέσα και πυροδότησε έρευνες.   

 

Περίπου 1.500 εθελοντές έψαχναν για το κορίτσι στα δάση και τα χωράφια των προαστίων της Μινεάπολης ενώ προσφέρθηκε το ποσό των 25.000 δολαρίων για την ασφαλή επιστροφή της.   

 

Η Jayme εμφανίστηκε σε έναν κάτοικο της πόλης Γκόρντον, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο μακριά από το σπίτι της.  

 

Το κορίτσι, εμφανώς αποστεωμένο, βρώμικο με μπλεγμένα μαλλιά και φορώντας παπούτσια που δεν της έκαναν, χτύπησε την πόρτα του κατοίκου, σύμφωνα με τη Minneapolis Star Tribune.  

 

«Αυτή είναι η Jayme Closs! Καλέστε το 911!», είπε ένας γείτονας που αναγνώρισε το παιδί.   

 

Οι κάτοικοι της κοινότητας ειδοποίησαν την αστυνομία και ανέφεραν πως η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο. Οι ακριβείς λεπτομέρειες της απόδρασης του παιδιού δεν αποκαλύφθηκαν.   

 

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο σερίφης της κομητείας Μπάρον Chris Fitzgerald επιβεβαίωσε πως η Jayme Closs όντως βρέθηκε στο Γκόρντον αλλά δεν ανακοίνωσε περισσότερα.   

 

«Υποσχεθήκαμε πως θα γυρίσουμε την Jayme σπίτι και σήμερα εκπληρώσαμε την υπόσχεσή μας», είπε ο Fitzgerald ευχαριστώντας την κοινότητα.   

 

Ο σερίφης επιβεβαίωσε πως ένας ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση. «Προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Η συγκυρία είναι ρευστή και η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.»  

 

Η Jayme διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο αλλά ο σερίφης ζήτησε από τα Μέσα και το κοινό να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειας.    

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ