24 σημεία συλλογής ογκωδών αντικειμένων δημιούργησε ο δήμος Κορινθίων

Τα ζητήματα καθαριότητας μιας πόλης ή ενός δήμου είναι ζητήματα που αντιμετωπίζονται μόνο διαδραστικά: από την μια μεριά χρειάζεται μια καλά οργανωμένη υπηρεσία καθαριότητας και από την άλλη μια κοινωνία, η οποία να αναλαμβάνει το μέρος της ευθύνης που τις αναλογεί. Το λέμε αυτό διότι συχνά παρατηρείται το φαινόμενο οι πολίτες να δημιουργούν εκ του μηδενός όγκους απορριμμάτων, δίπλα στους κάδους, εναποθέτοντας εκεί ογκώδη αντικείμενα και άλλα απορρίμματα (π.χ. κλαδέματα του κήπου).

 

Οι όγκοι αυτοί, δεν είναι δυνατόν να μαζευτούν με την συνήθη διαδικασία, δηλαδή τα απορριμματοφόρα, και έτσι παραμένουν εκεί, μέχρι να αποφασίσει η υπηρεσία καθαριότητας να τα μαζέψει, αν και ο κανονισμός καθαριότητας προβλέπει πως ο δημότης είναι υποχρεωμένος να επικοινωνήσει σχετικά με την υπηρεσία και να ενημερώσει για την εναπόθεσή τους.

Εδώ υπάρχει φυσικά και η συνευθύνη των υπαλλήλων, οι οποίοι -ενώ δεν τα μαζεύουν- δεν κάνουν καν τον κόπο να ενημερώσουν την υπηρεσία, ώστε να δρομολογήσει την αποκομιδή τους.

 

Επιχειρώντας να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Κορινθίων, πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε 24 σημεία συλλογής ογκωδών αντικειμένων, αφαιρώντας πλέον και το τελευταίο πρόσχημα από τους δημότες. Με ανάρτησή του στα social media ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπίτζιος ενημερώνει που έχουν δημιουργθεί τα συγκεκριμένα σημεία, τα οποία είναι:

 

1. Δύο (2) κάδοι στον οικισμό Κοράκου (ΚΑΝΤΑΡΕ): ένας (1) όπισθεν Αλευριάδη και ένας (1) Ευθύμιο Κέντρο.

 

2. Τρείς (3) κάδοι στον Άγιο Γεώργιο, ένας (1) Παιδική χαρά, ένας (1) οδός Σοφοκλέους και ένας (1) οδός Αρχάιας Κορίνθου.

 

3. Τρείς (3) κάδοι στην Ποσειδωνία, ένας (1) πλησίον γραμμών ΟΣΕ, ένας (1) στις εργατικές κατοικίες “Διώνη” και ένας (1) στις νέες εργατικές κατοικίες.

 

4. Ένας (1) κάδος στην Καλιθέα, οδός Καλιθέας.

 

5. Ένας (1) κάδος στην Νεάπολη, οδός 58η.

 

6. Ένας (1) κάδος στην Αγία Άννα, Π.Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου.

 

7. Ένας (1) κάδος στο Νεκροταφείο Κορίνθου.

 

8. Ένας (1) κάδος στο Αμόνι.

 

9. Τρείς (3) κάδοι στο Λέχαιο: ένας (1) αερογέφυρα Λεχαίου, ένας (1) πλησιον ΚΤΕΟ και ένας (1) παραλία Λεχαίου.

 

10. Δύο (2) κάδοι στο Περιγιάλι: ένας (1) πλησιον Νεκροταφείου και ένας (1) πλησίον γραμμών ΟΣΕ.

 

11. Δύο (2) κάδοι στον Άσσο: ένας (1) οδός Μεσογείων και ένας (1) πλησίον γραμμών ΟΣΕ.

 

12. Ένας (1) κάδος στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, πλησίον Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου.

 

13. Τρεις (3) κάδοι στην Αλμυρή, δύο (2) στην παραλία Αλμυρής και ένας (1) στην Άνω Αλμυρή στην Επ. Οδό Κορίνθου – Αγγελοκάστρου.

 

korinthia.net.gr