Αιρετοί ΠΥΣΔΕ: Αυτά είναι τα Οργανικά Κενά των τμημάτων Ενταξης στο Ν. Κορινθίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

 

ΗΛΙΑ ΛΕΚΚΑ-ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ                (ilialekkas@sch.gr-6948570510)

 

ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ (tripik1972@gmail.com-  6972190632)

 

 

                                                                                                                 ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1/12/2019   

 

      ΤΑ  ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για τα οργανικά κενά των τμημάτων ένταξης στο Νομό Κορινθίας όπως  αυτά προσδιορίζονται  βάσει της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ.

  

           

Τονίζουμε επίσης, ότι η Ο.Λ.Μ..Ε  έχει εκφράσει τη διαμαρτυρία της σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στην ψηφισθείσα τροπολογία για τη δημιουργία των τμημάτων ένταξης και σε ανακοίνωσή της  στις 18/11/19, ζητά:

''Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων αριθμεί κάτω των 300 μαθητών, το όριο, βάσει του οποίου διαχωρίζονται τα σχολεία, να είναι οι διακόσιοι (200) μαθητές.

Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες φοιτούν έως διακόσιοι (200) μαθητές, να τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02 και ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 ή ΠΕ04. Η τοποθέτηση εκπαιδευτικών, σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ03 και ΠΕ04 να γίνεται σε ποσοστό 50% ανά κλάδο.

Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων, στις οποίες φοιτούν περισσότεροι από διακόσιοι (200) μαθητές, να τοποθετούνται δύο εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02, ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 και ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04.

Να συσταθούν άμεσα όλα τα Τμήματα Ένταξης, που πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν έχουν συσταθεί ακόμη.

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι η υλοποίηση των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή για το 2019, αριθμός σαφώς μικρότερος των πραγματικών αναγκών, έχει ήδη καθυστερήσει πολύ και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σ αυτούς το ταχύτερο δυνατόν... ''

 

korinthosnews.gr