Αλλάζει ο καιρός: Θερμή εισβολή και θερμοκρασία μέχρι 20 βαθμούς αυτή την εβδομάδα

Θερμή εισβολή και θερμοκρασίες - ρεκόρ αναμένονται αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα δεν αποκλείεται τοπικά η θερμοκρασία να αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές αναμένονται χαμηλές νεφώσεις και ομίχλη που θα κρατήσουν τον υδράργυρο κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

Το κύμα καλοκαιρίας στην Ευρώπη οφείλεται σε ασυνήθιστη ατμοσφαιρική κυκλοφορία που παρατηρείται στο Βόρειο Ημισφαίριο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Οι θερμοκρασίες – ρεκόρ αναμένεται να καταγραφούν κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται 1.500 μέτρα από τη μέση στάθμη της θάλασσας, σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θα καταγραφούν στα Βόρεια και Ανατολικά Βαλκάνια.

 

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα τοπικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική Ελλάδα από 2 έως 16 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 8 έως 19 βαθμούς, στο Ιόνιο από 8 έως 19 βαθμούς και στο Αιγαίο από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική, αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 9 έως 19 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις και ασθενείς άνεμοι. Στο κέντρο της πόλης, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς.

 

meteo.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ