Αμερικανοί και Καναδοί δημοσιογράφοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο των διοργανώσεων ταξιδιών εξοικείωσης δημοσιογράφων (press trip) η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και το Γραφείο ΕΟΤ Αμερικής, φιλοξένησε 7 διακεκριμένους τουριστικούς συντάκτες, και travel-food bloggers από την περιοχή της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά. 

 

Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εκπροσωπούσαν σημαντικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως τα Livid Magazine, Rachel Travels, The Canadian World Traveller, Ebony, Peter Greenberg online, Gio Journal, Jaunt TV, με σκοπό να μεταφέρουν την εμπειρία της Πελοποννήσου στο αμερικανικό και καναδικό κοινό.
 

Τους τουριστικούς συντάκτες ξενάγησαν στην περιοχή της Αργολίδας ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Σαρρής, στην περιοχή της Λακωνίας η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαντώ Μπελεγρή και στην περιοχή της Μεσσηνίας η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Αντωνία Μπούζα, ενημερώνοντας τους για τον κάθε προορισμό και προσφέροντας τους τοπικά ποιοτικά προϊόντα. Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικά μνημεία της Πελοποννήσου όπως τον Αρχαιολογικό Χώρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, την Καστροπολιτεία του Μυστρά, την Μονεμβάσια και τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου, τα σπήλαια του Διρού, τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, και πολλούς ακόμη σημαντικούς προορισμούς. Επίσης περιηγήθηκαν σε σημαντικές πόλεις της Πελοποννήσου μεταξύ άλλων το Ναύπλιο όπου φιλοξενήθηκαν από το ξενοδοχείο Amalia, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα. 

 

 

Οι τουριστικοί συντάκτες γεύθηκαν την Πελοποννησιακή γαστρονομία και τις Πελοποννησιακές ποικιλίες κρασιού ενώ έκαναν και σεμινάριο οινογνωσίας προσφορά του οινοποιείου Σκούρας. Στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης τους καλωσόρισαν προσφέροντας δώρα με τοπικά προϊόντα εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Μεσσήνης. Οι συμμετέχοντες στο press trip έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ποιοτικές τουριστικές μονάδες που λειτουργούν στην Πελοπόννησο, για τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομία και το πλήθος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν μέρος.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα στη συνάντηση της με την επικεφαλής της αποστολής κα. Γρηγορία Καματερού, Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής, την ευχαρίστησε για τη συνεργασία στη διοργάνωση του ταξιδίου εξοικείωσης και συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο στοχευμένης προώθησης της Πελοποννήσου στην κρίσιμη αγορά της Αμερικής. 

 

 

 

 zougla.gr