Αμετανόητοι στην Διώρυγα Κορίνθου. Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στον πλωτό Γερανό ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

Αμετανόητοι οι υπεύθυνοι της Α.Ε Διώρυγας Κορίνθου. Μάρτιος του 2017 ανασφάλιστος και παράνομα εργαζόμενος στον πλωτό γερανό της Διώρυγας ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ  κατά την διάρκεια εργασιών τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα την νοσηλεία του σε αθηναϊκό νοσοκομείο μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση . 

 

    

Η εταιρεία της Διώρυγας αυτήν την περίοδο εκτελεί εργασίες αποκομιδής των χωμάτινων όγκων μετά από την πολύ μεγάλη… 
κατάπτωση χρησιμοποιώντας για ακόμα μια φορά παράνομα και ανασφάλιστους εξωτερικούς ανειδίκευτους  εργάτες για αυτού του είδους επικίνδυνες εργασίες  .   

 

                          

Την 21η  Μαρτίου 2018 ένα χρόνο μετά ,για άλλη μια φορά ένας από τους παράνομα εργαζομένους και ανειδίκευτους εργάτες   στον πλωτό γερανό ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ της Διώρυγας , ο αποθηκάριος της Α.Ε.ΔΙ.Κ αυτή την φορά υπέστη σοβαρό τραυματισμό εν ώρα εργασιών εντός της Διώρυγας  ως πλήρωμα του πλωτού γερανού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ με αποτέλεσμα την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Κορίνθου. 

 

                                                                                     

Η διοίκηση της Α.Ε.ΔΙ.Κ όχι μόνο δεν ενημέρωσε καμία αρχή  για το ατυχές περιστατικό , αλλά έδωσε καθεστωτική εντολή τήρησης σιωπής ιχθύος .

 

         

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού  κύριοι της Διώρυγας .

 

 

Μετα από όλα αυτά και άλλα πάρα πολλά τα οποία έχουν διαδραματιστεί στην Διώρυγα Α.Ε η διοίκηση της και τα διευθυντικά της στελέχη θα πρέπει να παραιτηθούν άμεσα .

 

 

 Μέτα από όλα αυτά θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα , η πολιτικά προϊστάμενη αρχή της Διώρυγας , η Εισαγγελία Κορίνθου , η Επιθεώρηση Εργασίας και του Υπουργείο Εργασίας ,καθώς επίσης και τα Λιμεναρχεία Κορίνθου και Ισθμίας τα οποία για σειρά ετών κλείνουν τα μάτια στις παρατυπίες της Α.Ε.ΔΙ.Κ .

 

 

  Άμεσα  επίσης θα πρέπει να παρέμβουν  και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Σύριζα Κορινθίας οι όποιοι δεν είναι άμοιροι των ευθυνών,  και οι οποίοι   κλείνουν τα μάτια σε όλα τα κακώς πεπραγμένα   δίνοντας  άφεση αμαρτιών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ε.ΔΙ.Κ για λόγους που οι ίδιοι και όλοι οι άλλοι  της Κορινθιακής κοινωνίας γνωρίζουν .

 

 

 πηγή-geraniablog.blogspot.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ