Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ηλιοφάνεια, μελτέμι στο Αιγαίο και άνοδος της θερμοκρασίας θα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σ’ όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του «meteo.gr» και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τον υδράργυρο να… τραβάει την ανηφόρα.

Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 20 έως 34 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 36 βαθμούς Κελσίου), 19 έως 37 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 23 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 33 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την ίδια ώρα, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι, αγγίζοντας έως και τα 6 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις, ίδιας εντάσεως.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 34 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια αναμένεται την Τρίτη και στη Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ