Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Περαιτέρω αύξηση θα καταγράψει σήμερα, Παρασκευή, ο υδράργυρος, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τους 37 ή 38 βαθμούς Κελσίου.

 

Σύμφωνα με το «meteo.gr» του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

 

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται, επίσης, τις βραδινές ώρες σε Θεσσαλία και Σποράδες.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 22 έως 35 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 37-38 βαθμούς), 19 έως 34 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 23 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 21 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 μποφόρ και στο κεντρικό Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 35 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις  3-4 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ