Ανεβαίνει ο υδράργυρος, ενισχύονται οι βοριάδες

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό την άνοδο της θερμοκρασίας.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά:

 

Μακεδονία, Θράκη

 

Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

 

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

 

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

 

Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

 

Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και τοπικά στην νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

 

Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 35 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. 

 

Ηλιοφάνεια αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασάνεία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ