Ανεβάζει τις ταχύτητες streaming ο δήμος Κορινθίων

Τις χαμηλές ταχύτητες διαδικτύου στην πόλη της Κορίνθου αλλά και τα Δημοτικά Διαμερίσματα έρχεται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Κορινθίων, προσφέροντας σε κατοίκους, επισκέπτες και επιχειρηματίες γρήγορη πλοήγηση και εξυπηρέτηση. 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε στην συνεδρίαση της 12ης Φεβρουαρίου το έργο για την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών σε Κόρινθο και Δημοτικά Διαμερίσματα. Το νέο δίκτυο θα εξυπηρετήσει το σύνολο των παρόχων, απαλλάσσοντας την πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα από τις συνεχείς και εναλλασσόμενες σκαπτικές εργασίες των εταιριών.

 

Το έργο φέρει μελέτη παρέμβασης και εγγυήσεις αποκατάστασης και αναμένεται να ολοκληρωθεί το μήνα Μάιο.

 

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει οι πάροχοι να λάβουν την σχετική αδειοδότηση από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων, να καταθέσουν τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης των έργων και να ξεκινήσουν τα προβλεπόμενα έργα, σύμφωνα με τις σχετικές τεχνικές μελέτες.

 

«Η  νέα δημοτική αρχή είναι υπέρμαχος των νέων τεχνολογιών» σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος εισηγούμενος το θέμα και συνέχισε: «η αναγκαιότητα είναι δεδομένη, υπάρχει απόφαση της τοπικής κοινότητας, πλήρης μελέτη και ρήτρες αποκατάστασης, σας καλώ να το ψηφίσουμε ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι». 

 

18 σύμβουλοι υπερψήφισαν την εκτέλεση του έργου, κατεγράφησαν 2 λευκά και 6 αρνητικές ψήφοι από την παράταξη του κ.Πνευματικού.

 

korinthia.net.gr