Ανήλικοι σε σπείρα που άνοιγε σπίτια

Η σπείρα άρπαξε συνολικά  2.535 ευρώ, διάφορα τιμαλφή και άλλα είδη αξίας 5.700 ευρώ.

 

Ακόμη και ανήλικα παιδιά συμμετείχαν στην σπείρα που δρούσε τον περασμένο Αύγουστο σε περιοχές του Πύργου, όπου διέπραξε εννέα κλοπές σε σπίτια από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι και άρπαξε συνολικά μετρητά ύψους 2.535 ευρώ, καθώς και διάφορα τιμαλφή και άλλα είδη αξίας 5.700 ευρώ.

 

Οι επτά δράστες ηλικίας 16 ως και 27 χρόνων, που έχουν ταυτοποιηθεί από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, τρύπωναν στα άδεια σπίτια παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα και άρπαζαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, ακόμη και κυνηγετικά όπλα, κινητά και τραπεζικές κάρτες τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα ή και αναλήψεις.

 

Σε σωματικές έρευνες που έγιναν στους δράστες κατά την προσαγωγή τους, στην κατοχή ενός 16χρονου βρέθηκε ένα κλεμμένο κινητό το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του. Οι επτά δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

 

protothema.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ