Ανοιχτή επιστολή δημότη - "Αναρχία" στην πόλη του Λουτρακίου

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, απέστειλε ο Δημήτρης Καραπατάς, με θέμα τις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις των λεωφορείων για να σταθμεύουν, να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν τουρίστες στα ξενοδοχεία και στα καταστήματα της περιοχής αλλά και κατοίκους της πόλης. Όπως αναφέρει στην επιστολή του χαρακτηριστικά, η εν λόγω απόφαση, "δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί στην πόλη του Λουτρακίου, όπως θα έπρεπε, γεγονός που συν τοις άλλοις, αποτελεί και τον απόλυτο διασυρμό της δημοκρατικής τάξης!".

 

Αναλυτικά:

 

Με την παρούσα, σας επισημαίνουμε, ότι ακόμα, η εμπεριστατωμένη εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μας, που μετουσιώθηκε σε απόφαση του ανωτάτου θεσμικού οργάνου του δήμου (Αριθ. Απόφ.10 της 25ης Ιανουαρίου 2017) έχοντας δημοσιευθεί μεταγενέστερα και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (τεύχος Β' 3688/29.08.2018) με αριθμ. έγκρισης 152742, δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί στην πόλη του Λουτρακίου, όπως θα έπρεπε. Γεγονός που συν τοις άλλοις, αποτελεί και τον απόλυτο διασυρμό της δημοκρατικής τάξης! 

 

 Η εν λόγω απόφαση, αφορά, την οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης,μόνο για λεωφορεία, που θα πρέπει να είναι ελεύθερες από ΙΧ όλο το 24ωρο, στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Έτσι ώστε, τα λεωφορεία (τουριστικά - ΚΤΕΛ) , να εισέρχονται εντός κεντρικού αστικού ιστού και στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις, να σταθμεύουν, για να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν τουρίστες στα ξενοδοχεία και στα καταστήματα της περιοχής, αλλά και κατοίκους της πόλης!  Χωρίς όμως η προπεριγραφείσα κίνηση τους, να εμποδίζουν την προσπελασιμότητα της συγκεκριμένης οδού, από τα άλλα οχήματα!

 

  Μολονότι μέχρι σήμερα, έχουν από πλευράς δήμου, δεσμευτεί οι θέσεις για τον σκοπό αυτό και πράγματι, έχουν εγκατασταθεί στο οδόστρωμα, οι προβλεπόμενες κίτρινες διαγραμμίσεις και οι κατακόρυφες οδοσημάνσεις επί των πεζοδρομίων, επί τα χείρω και εντελώς  αδικαιολόγητα όπως προανέφερα, δεν έχει γίνει η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης!  Με  καταστροφικό αποτέλεσμα, αυτές οι θέσεις να είναι σχεδόν πάντα, κατειλημμένες από Ι. Χ. αναγκάζοντας τα τουριστικά λεωφορεία, να σταματούν ακανόνιστα, σε τυχαία σημεία και η κατάσταση αυτή, να επιδαψιλεύει  προβλήματα στην Ελευθερίου Βενιζέλου! 

 

  Σε άλλες περιπτώσεις δε, έχει παρατηρηθεί το αδιανόητο φαινόμενο, να είναι κενές οι "λεωφορειοφωλιές" και τα λεωφορεία του μοναδικού φορέα, που πραγματοποιεί επιβατικές μεταφορές, να εξακολουθούν αδικαιολόγητα να σταθμεύουν, πάνω στην μοναδική λωρίδα  κυκλοφορίας, που υπάρχει ανά κατεύθυνση, δημιουργώντας κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα, ακόμα και σε ώρες, που δεν είναι αιχμής! 

 

 Σημειωτέον, πώς η συγκεκριμένη, ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία &  κοινωνία, κυκλοφοριακή ρύθμιση, είναι στην ουσία, ένα ρηξικέλευθο σχέδιο,το οποίο εξωραΐζει την πόλη, εξασφαλίζει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μιας και λύνει  (συμπληρωματικά  με τον εξοβελισμό του διπλοπαρκαρίσματος) το κυκλοφοριακό, που παρατηρείται σε ώρες τουριστικής αιχμής,ενώ παράλληλα διατηρεί και την πρόσβαση των πολιτών, στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ επιπρόσθετα, οργανώνει την λεωφορειακή τουριστική υποστήριξη στα ξενοδοχεία και στα καταστήματα της πόλης μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της "βαριάς βιομηχανία" του τόπου, που είναι ο τουρισμός!

 

 

  Είναι πλέον ορατό, ακόμα και από τυφλό, πώς δεν έχει ενημερωθεί ούτε η τοπική κοινωνία για το μέτρο, ούτε φυσικά και η τροχαία, ώστε  να  μεριμνήσει, για την  αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης Ι. Χ. στις "λεωφορειοφωλιές", αλλά και του διπλοπαρκαρίσματος στην Ελευθερίου Βενιζέλου,  επιβάλλοντας  τα νόμιμα, στους παραβάτες του ΚΟΚ, ώστε οι τελευταίοι να μην καταλαμβάνουν τις ειδικά διαμορφωμένες για τα λεωφορεία θέσεις, αλλά και να μην διπλοπαρκάρουν στον κεντρικότερο δρόμο του Λουτρακίου, δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα! 

 

 Αποτέλεσμα αυτής της άναρχης  κατάστασης, είναι τα λεωφορεία, να εξακολουθούν να εισέρχονται στον κεντρικό πολεοδομικό ιστό και αντί να σταθμεύουν στις ειδικές θέσεις, να σταθμεύουν επί των λωρίδων κυκλοφορίας της Ελευθερίου Βενιζέλου, δημιουργώντας την επιτομή των κυκλοφοριακών προβλημάτων, τα οποία, υποβιβάζουν την ποιότητα ζωής δημοτών και επισκεπτών! Γεγονός που a preriori, υπονομεύει την τουριστική ελκυστικότητα της πόλης και δημιουργεί μόνο αρνητικά υποπροϊόντα, σε ολόκληρο το επαγγελματικό φάσμα και τους εργαζόμενους της περιοχής!  

 

  Κατόπιν των ανωτέρω εκτεθέντων, ερωτάσθε δημόσια, για το αν θα μπει επιτέλους τέλος στα  " ξεθυμασμένα " αντιπολιτευτικά σας αντανακλαστικά, για μείζον προβλήματα του τόπου και εάν κάποτε θα αναλάβετε, επιτέλους, πρωτοβουλίες, για την  πολυβασανισμένη πόλη μας, ασκώντας τις κατάλληλες θεσμικές πιέσεις στην δημοτική αρχή, προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα και ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, η  απόφαση του ανωτάτου θεσμικού οργάνου του δήμου, που υιοθέτησε την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, για την συγκεκριμένη  κυκλοφοριακή ρύθμιση και βάζει φρένο στην κυκλοφοριακή αναρχία; 

 

 Ρύθμιση, την οποία μάλιστα,  προέβαλε ήδη και ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου, στις προωθητικές του ενέργειες, δίχως όμως αυτές, στο πραγματολογικό μέρος, να διαθέτουν την ανάλογη συζυγία με την πραγματικότητα, (με ευθύνη του δήμου)  με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια δυσαρμονία, στις  διαφημιζόμενες παροχές της πόλης, η οποία, διασύρει και γελοιοποιεί συλλήβδην τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων, στα μάτια αδιευκρίνιστου αριθμού πολιτών! 

 

  Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες, θεωρούμε εν τέλει,  πώς το συγκεκριμένο θέμα, είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, για ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης, να αποτινάξουν από πάνω τους, την υποψία, πώς μέσα από την λεοντή της πολιτικής διαφορετικότητας, στην ουσία, εναλλάσσονται σε ρόλους με τη δημοτική αρχή και αποτελούν πρόθυμες πολιτικές ουρές της, εν παντί τόπω και χρόνω...