Απίστευτο ιατρικό λάθος: Ασθενής έφυγε από το νοσοκομείο με μασέλα κολλημένη στο λαιμό του

Μία… μασέλα κολλημένη στον λαιμό του είχε επί οκτώ ημέρες ένας 72χρονος, μετά από χειρουργική επέμβαση.

 

 

Ο άνδρας από την Αγγλία, υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεση ενός ακίνδυνου όγκου, αλλά οι γιατροί παρέλειψαν να του βγάλουν τη μασέλα πριν την επέμβαση.

 

 

Έξι μέρες μετά, επέστρεψε στο νοσοκομείο, διαμαρτυρόμενος για αίμα στο στόμα του και δυσκολία στην αναπνοή και την κατάποση.

 

 

Τελικά, οι ειδικοί έκριναν πως χρειάζεται ακόμη μία χειρουργική επέμβαση για να λυθεί το πρόβλημα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNNi.

 

 

Ωστόσο, για άλλη μία φορά οι χειρουργοί υπέπεσαν σε λάθος, καθώς δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τη μασέλα και του έδωσαν αγωγή με στοματικό διάλυμα, αντιβίωση και στεροειδή.

 

 

Δύο μέρες μετά, όμως, τα συμπτώματα δεν είχαν υποχωρήσει. Αντιθέτως, επιδεινώθηκαν και ο 72χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο με την υποψία της πνευμονίας από αναρρόφηση (σ.σ. συμβαίνει όταν το περιεχόμενου του στομάχου, τροφή ή υγρά, εισέρχεται στους πνεύμονες).

 

 

Τελικά, μέσω ακτινογραφιών οι γιατροί εντόπισαν ένα ημικυκλικό αντικείμενο στις φωνητικές του χορδές, το οποίο προκαλούσε τη δημιουργία εσωτερικών φουσκαλών και πρήξιμο.

 

 

falseteeth2

 

 

Ο άνδρας, ο οποίος ανέφερε ότι είχε χάσει τη μασέλα κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε για σε νέα επέμβαση, για την αφαίρεσή της.

 

 

Για περίπου έναν μήνα είχε διάφορες επιπλοκές, αλλά τελικά η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε.

 

 

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης του συμβάντος, Harriet Cunniffe, από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο James Paget της ανατολικής Αγγλίας, καλεί τους χειρουργούς να διασφαλίζουν πως έχουν απομακρύνει τις μασέλες από τους ασθενείς, πριν από κάθε επέμβαση.

 

By Rob Picheta, CNNi