Απλοί τρόποι για να μειώσεις τα καθημερινά σου έξοδα!

Οι εποχές είναι δύσκολες και δυστυχώς θα πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε οικονομία. Μπορούμε να μειώσουμε τα έξοδα χωρίς να στερούμαστε; Βεβαίως και μπορούμε. Μικρές αλλαγές αρκούν για να δούμε διαφορά στο… πορτοφόλι μας.

 

 

Πάμε να δούμε πώς:

 

– Σταμάτα να αγοράζεις κάθε μέρα καφέ για το γραφείο. Ξύπνα πέντε λεπτά νωρίτερα και ετοίμασέ τον μόνη σου. Αν κάτσεις και υπολογίσεις πόσα χρήματα γλιτώνεις πίστεψέ μας θα ενθουσιαστείς.

– Μην παίρνεις το αυτοκίνητό παντού. Αν κάπου σε συμφέρει να πας με το μετρό προτίμησέ το. Θα γλιτώσεις χρήματα αλλά και πολύτιμο χρόνο.

 

 

– Μην πας ποτέ στο supermarket χωρίς… λίστα. Γράψε σε ένα χαρτί τι χρειάζεσαι και αγόρασε μόνο όσα έχεις καταγράψει.

– Λάβε δράση και πλύνε μόνη σου το αυτοκίνητό σου. Θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα.

 

 

 

– Έλεγχε τις προσφορές των supermarket και επωφελήσου από αυτές. Αγόρασε πιο οικονομικά βασικά προϊόντα όπως σαμπουάν, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, ξυραφάκια κτλ.

– Μείωσε τις φορές που παραγγέλνεις απ’έξω. Άρχισε να μαγειρεύεις πιο συχνά και θα δεις πως η τσέπη σου θα είναι πιο… γεμάτη!

 

 

– Όταν φεύγεις από το σπίτι μην ξεχνάς να απενεργοποιείς τις ηλεκτρικές συσκευές. Επιπλέον, καλό θα ήταν να προμηθευτείς ενεργειακά αποδοτικές λάμπες.

– Έλεγξε την σύνδεση του κινητού σου και δες τι καταναλώνεις. Αν περισσεύουν ώρες ομιλίας, μηνύματα ή Internet ήρθε η ώρα να μειώσεις τα πάγια του συμβολαίου σου.

 

 

Πηγή: ecozen.gr