Αποκάλυψη: Πωλούνται οι Αλκυονίδες Νήσοι στο Λουτράκι!

Και αν μέχρι τώρα νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα, η πώληση δύο εκ των νησιών που αποτελούν τις Αλκυονίδες νήσους, σίγουρα αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι δεν έχουμε δει τίποτα…

 

Πρόκειται για τα νησιά Ζωοδόχος Πηγή και Δασκάλειο, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στα τέσσερα που σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελούσαν το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού (αλλά και των ισχυρών μετασεισμών) που έπληξε πολλές περιοχές με ανυπολόγιστες καταστροφές και νεκρούς, στις 24 Φεβρουαρίου 1981, με μέγεθος 6,7 ρίχτερ. Σε αριθμούς, ο τότε σεισμός είχε σαν αποτέλεσμα 20 νεκρούς, 22.500 ισοπεδωμένα σπίτια και 60.000 ακόμα με εκτεταμένες ζημιές. Ηταν ο σεισμός που άλλαξε για τα καλά την τεχνοτροπία στην κατασκευή νέων κτιρίων σε ολόκληρη τη χώρα

 

Οπως θα δείτε και στις παρακάτω αγγελίες που μπορεί να βρει εύκολα κανείς στο spiti24.gr, το μεσιτικό γραφείο ELITESTATE THEOCHAROPOULOS είναι υπεύθυνο για την πώληση των δύο νησιών στις Αλκυονίδες.

 

Το νησί Ζωοδόχου Πηγής είναι το μεγαλύτερο από το σύμπλεγμα των “καλών νήσων” και όπως θα δείτε παρακάτω, σύμφωνα με την εν λόγω αγγελία που δημοσιεύτηκε στις 15/7/2019, πωλείται έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ, με την τιμή πάντως να χαρακτηρίζεται ως “συζητήσιμη”. Προσφέρεται για χρήση αμιγούς κατοικίας, είναι οικοδομήσιμο, διαθέτει νερό, ενώ τονίζεται ότι μπορεί να κτιστεί το 10% και υπάρχουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως και χαρτί δασαρχείου.

 

 

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στο συγκεκριμένο νησί βρίσκεται και το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, στο οποίο ζούσαν μοναχοί σε κελιά μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70, ενώ αργότερο ο μοναδικός κάτοικος ήταν ο παπά Γιώργης, ο οποίος το εγκατέλειψε μετά τον μεγάλο σεισμό του 1981. Το μοναστήρι ανακατασκευάστηκε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι λειτουργικό όποτε χρειάζεται.

 

 

Οι πωλήσεις δεν σταματούν εκεί φυσικά, μιας και δίπλα ακριβώς από την παραπάνω αγγελία, βρήκαμε μια ακόμα για την πώληση του νησιού Δασκάλειο. Σαφώς μικρότερο, αλλά και αρκετά πιο οικονομικό, μιας και δίνεται με 3 ευρώ λιγότερα το τ.μ..

 

Στα στοιχεία που αναφέρει το μεσιτικό γραφείο δεν αναφέρεται το νερό, αλλά χαρακτηρίζεται ως άρτιο, οικοδομήσιμο, για χρήση γης αμιγούς κατοικίας. Οπως και στη Ζωοδόχο Πηγή, έτσι και στο Δασκάλειο, μπορεί να κτιστεί το 10% και υπάρχουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα – χαρτί δασαρχείου.