Αποκλειστικό-ΕΜΥ: Πάνω από 50% η πιθανότητα βροχής στην περιοχή της πυρκαγιάς στους Αγ. Θεοδώρους!

Σημαντικές πιθανότητες για βροχόπτωση, η οποία μπορεί να είναι και ισχυρή ή ακόμη και την εκδήλωση τοπικής καταιγίδας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ειδικά για την περιοχή όπου μαίνεται το πύρινο μέτωπο των Γερανείων Ορέων, κοντά στους Αγίους Θεοδώρους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του loutraki365!

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις της κ. Αγγελικής Μαρινάκη, Προϊσταμένης Προγνώσεων της ΕΜΥ, στο loutraki365, «οι πιθανότητες βροχόπτωσης ειδικά για την περιοχή όπου μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Γεράνεια Όρη και ειδικότερα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων είναι ιδιαιτέρως αυξημένες για τις επόμενες δυο ημέρες, τις απογευματινές κυρίως, ώρες».

 

Όπως διευκρινίζει πάντως, η κ. Αγγελική Μαρινάκη, «αυτή την εποχή τα φαινόμενα βροχοπτώσεων είναι ιδιαιτέρως τοπικού χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει πως είναι πιθανό να βρέχει σε μια περιοχή, για παράδειγμα στον Ισθμό και μόλις 2-3 χιλιόμετρα πιο μακριά, που θα θέλαμε μια βροχή για να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης, να μην βλέπουμε ούτε ψιχάλα… Αυτό ακριβώς είναι που κάνει κι εμάς τους επιστήμονες ιδιαιτέρως επιφυλακτικούς σε τόσο ειδικές τοπικές προβλέψεις. Είναι αδύνατον να δώσουμε τέτοια πρόγνωση. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε, σίγουρα θα ειδοποιούσαμε αμέσως τις αρμόδιες Αρχές, όπως την Πυροσβεστική ή τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Και θα το κάναμε αμέσως και με μεγάλη ικανοποίηση…».

 

Για τη σημερινή ημέρα ωστόσο, πάλι υπάρχουν πιθανότητες βροχόπτωσης, αλλά είναι μικρότερες, για ασθενέστερη βροχή και καθόλου σίγουρο για την περιοχή όπου μαίνεται το πύρινο μέτωπο, σύμφωνα με την κ. Μαρινάκη. «Για σήμερα οι πιθανότητες βροχής στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι υπαρκτές, αλλά όχι στο επίπεδο της αυριανής και μεθαυριανής ημέρας. Θα πρέπει να σας διευκρινίσω πως για σήμερα τα μηνύματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα, για τη συγκεκριμένη περιοχή. Πάλι βέβαια, αναμένουμε και πάλι τις απογευματινές ώρες, κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις, αλλά όχι τόσο έντονες όσο εκτιμούμε για αύριο και με όχι πολλές πιθανότητες για τη συγκεκριμένη περιοχή της πυρκαγιάς. Πάντως, προβλέπονται και για σήμερα, κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις στην Κορινθία. Αλλά τα πιο σημαντικά φαινόμενα και με περισσότερες πιθανότητες αφορούν την αυριανή και μεθαυριανή ημέρα…».

 

Όμως, από την άλλη πλευρά, στις πιθανότητες τις οποίες ζήτησε το loutraki365, η κ. Μαρινάκη απάντησε αμέσως, ευθέως και ανενδοιάστως… «Ναι, αυτό μπορώ να σας το πω: Οι πιθανότητες για μια βροχόπτωση, η οποία μάλιστα, μπορεί να είναι και ισχυρή ή ακόμη και η εκδήλωση μιας τοπικής καταιγίδας στην περιοχή που μου περιγράφετε ότι βρίσκεται το πύρινο μέτωπο, στην Κορινθία, είναι πάνω από 50% για αύριο Πέμπτη 26/7 και ίσως για μεθαύριο Παρασκευή 27/7. Πράγματι, οι πιθανότητες είναι πολύ αυξημένες».

 

Από την άλλη πλευρά όμως, τα νέα για την πρόγνωση των ανέμων είναι και περισσότερο ασφαλή και πολύ θετικά: Θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα! Σύμφωνα με τα όσα ενδιαφέροντα αποκάλυψε, αποκλειστικά στο loutraki365, η Προϊσταμένη Προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, «οι άνεμοι μπορώ να σας πω με σχετική ασφάλεια, πως θα συνεχίζουν να είναι στο πλευρό των Πυροσβεστών ου μάχονται με την πυρκαγιά. Η πρόγνωση κάνει λόγο για ανέμους από νότια διεύθυνση, το πολύ έως τα 4 μποφόρ».