Άστατος παραμένει και σήμερα ο καιρός

Συνεχίζεται και σήμερα ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά. 

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

 

Στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τοπικούς βροχές τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά.

 

Στη Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

 

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε είναι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. 

 

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές προβλέπονται στα νησιά του ανατολικοί Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού. Βροχές προβλέπονται και στη Θεσσαλονίκη. 

 

Χτες τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα σε Κόρινθο και Φθιώτιδα.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ