To αστρονομικό ποσό που μπλόκαρε την εκπομπή του Ρέμου

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για τη ματαίωση της συνεργασίας του Αντώνη Ρέμου με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για μια εβδομαδιαία μουσική εκπομπή με οικοδεσπότη τον καλλιτέχνη.

Ποια είναι, όμως, η αλήθεια για την οριστική ματαίωση της συνεργασίας;

Σας έχουμε όλο το ρεπορτάζ παρακάτω: Ο λόγος είναι καθαρά και μόνο οικονομικός. Το μπάτζετ για την κάθε εκπομπή, όπως μαθαίνω, άγγιζε τα 60.000 ευρώ και θεωρήθηκε απαγορευτικό για εβδομαδιαία εκπομπή, το κόνσεπτ της οποίας δεν ήταν κάτι που θα έβλεπαν για πρώτη φορά οι τηλεθεατές και άξιζε το ρίσκο.

 

Θα με ρωτήσετε τώρα αν ο Αlpha δεν ήξερε για το υψηλό αυτό κόστος όταν ανακοίνωνε επισήμως, με δόξα και τιμή, πριν λίγους μήνες τον Αντώνη Ρέμο. Αφενός το κανάλι δεν ήξερε ακριβώς το κόστος και αφετέρου στο κανάλι έχουν αλλάξει τα δεδομένα τόσο στο στήσιμο των παραγωγών όσο και στα χρήματα που θα σκορπούν. Τι εννοώ;

 

Το "μπατζετάρισμα" που έγινε από τους νέους ιθύνοντες, μετά την ανακοίνωση του Alpha και κατόπιν επικοινωνίας με το περιβάλλον του καλλιτέχνη για τα "θέλω" του, έδειξε το αστρονομικό για τα νέα δεδομένα του καναλιού ποσό των 60.000 ευρώ ανά εκπομπή. Γι'αυτό το ποσό δεν μπορούσε κανένας, μέτοχος, παραγωγός, διευθυντής, να δώσει το πράσινο φως. Ο ίδιος ο Αντώνης Ρέμος δεν έκανε, όπως μαθαίνω, πίσω σε κάποια δικά του στάνταρς, οπότε το χάσμα ήταν μεγάλο και δεν γεφυρώθηκε ποτέ.  

 

Στόχος του Alpha άλλωστε θα είναι πλέον να στηρίξει και να ενισχύσει στο prime time τη μυθοπλασία, με την οποία έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του τηλεθεατή και φέρνει πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης. Από τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα δούμε, όπως μαθαίνω, το νέο σίριαλ των δημιουργών του "Τατουάζ" και μια ακόμη νέα τηλεοπτική σειρά. Αυτά συζητάνε για το prime time και ίσως κάποιο εβδομαδιαίο project από το εξωτερικό που δε θα είναι όμως κάτι "πολυφορεμένο".

Στέφανος Κωνσταντινίδης -Gossiptv

http://www.tvnea.com