Αυτός είναι ο Έλληνας που σχεδίασε την “Alfa Romeo Tonale”

Μια σπουδαία & συνάμα εξαιρετική Ελληνική παρουσία στο χώρο της Παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Λιώκης.

 

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σαριμπαλίδης μας ανοίγει παράθυρο στο σχεδιαστήριο του σπουδαίου Ελληνα σχεδιαστή αυτοκινήτων και μας παρουσιάζει αγνωστες πτυχές για την κατασκευή τους.

 

“Ο Αλέξανδρος Λιώκης είναι σχεδιαστής της Alfa Romeo και εργάζεται σε αυτήν από το 2013. Έχει σπουδάσει στην Κοζάνη, έχει συνεχίσει τις σπουδές του στην Ιταλία και έχει σχεδιάσει την Alfa Romeo Tonale.

 

 

Η Tonale είναι ένα πρωτότυπο SUV που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και θα είναι το νέο μοντέλο της Alfa Romeo που θα δούμε το 2020 στους δρόμους.

 

Τον συνάντησα στην Αθήνα και μιλήσαμε για τη ζωή του, τη σχέση που έχει με την Alfa Romeo, τις σπουδές του και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα από την καθημερινότητά του.

 

Όπως θα δείτε, ο Αλέξανδρος Λιώκης, σε μόλις 5 λεπτά, σχεδίασε στο χαρτί τη νέα Tonale και μας έδειξε τις γραμμές που θα έχει το νέο μοντέλο της ιταλικής φίρμας που θα έχει ελληνική υπογραφή! “

 

atnews.gr