Αύξηση πάνω από 10% στις τιμές του πετρελαίου

Οι επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, που σημειώθηκαν το Σάββατο (14/09), είχαν επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου, καθώς αυξήθηκαν περισσότερο από 10% στις ασιατικές αγορές που άνοιξαν σήμερα (16/09).

 

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 10,68% στα $60,71 και το Brent κατά 11,77% στα $67,31.

 

Μάλιστα, η αύξηση στην τιμή του Brent άγγιξε το 20% και του West Texas Intermediate το 15% προτού περιορισθεί.

 

Οι Αμερικανοί δείχνουν το Ιράν

 

Οι Χούτι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Almasirah TV, ανέλαβαν την ευθύνη υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη. Παρ' όλα αυτά, ο Μάικ Πομπέο έγραψε στο Twitter:

 

«Η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από σχεδόν 100 επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, ενώ οι Ρουχάνι και ο Ζαρίφ προσποιούνται ότι ακολουθούν τη διπλωματία. Εν μέσω όλων των προσκλήσεων για αποκλιμάκωση, το Ιράν έχει ξεκινήσει μια πρωτοφανή επίθεση στον ενεργειακό εφοδιασμό στον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι οι επιθέσεις προήλθαν από την Υεμένη».

 

Ως αποτέλεσμα, η παραγωγή του σαουδαραβικού πετρελαίου σταμάτησε μερικώς και ο Ντόναλντ Τραμπ, με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, ανακοίνωσε την έγκριση αξιοποίησης του στρατηγικού αποθέματος των ΗΠΑ και τόνισε πως είναι σε θέση να γνωρίζει τον ένοχο των επιθέσεων. Επίσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι που επικαλείται το Reuters, δείχνουν την Τεχεράνη σημειώνοντας πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα αποκαλυφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

newpost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ